Куряче філе з перцем по-китайськи
Перець позитивно впливає на травну систему: стимулює виділення шлункового соку і травлення, покращує перистальтику кишківника, збуджує апетит. Він прискорює обмін речовин і допомагає спалювати більшу кількість калорій. Тому їжте, на здоров’я!
Інгредієнти для курятини по-китайськи
300–400 г філе
200 г болгарського перцю
2–3 зубці часнику, сіль.
- Для соусу:
5 ст. ложок соєвого соусу
6 ст. ложок води
1 ст. ложка цукру
1 ч. ложка крохмалю.
Можна додати гострий перець.
Спробуйте також приготувати лечо болгарське.
Як приготувати філе по-китайськи
- Куряче філе нарізати невеликими смужками, перець очистити від плодоніжки, насіння і нарізати великою соломкою. Часник подрібнити ножем.
- У сковорідку налити олію, добре розігріти, викласти шматочки філе і злегка обсмажити (до білого кольору). Потім обсмажене філе викласти на тарілку.
- У цю ж сковорідку викласти болгарський перець і також злегка обсмажити. До перцю додати часник і смажити ще 1 хв помішуючи.
- В окремій посудині змішати всі інгредієнти для соусу (соєвий соус, воду, цукор, крохмаль).
- Обсмажене філе додати до перцю з часником, туди ж налити підготовлений соус і, час від часу помішуючи, тушкувати на малому вогні до готовності курятини і легкого загустіння соусу (приблизно 10 хв.).
- Якщо соус вийде надто густим, до нього можна додати трошки води. Страву можна досолити. Філе з перцем викласти на відварений рис, полити соусом і подавати до столу.
Скуштуйте ще рокот-крумплі. Скуштуйте ще рокот-крумплі.