Куряче філе з перцем по-китайськи

Перець позитивно впливає на травну систему: стимулює виділення шлункового соку і травлення, покращує перистальтику кишківника, збуджує апетит. Він прискорює обмін речовин і допомагає спалювати більшу кількість калорій. Тому їжте, на здоров’я!

Інгредієнти для курятини по-китайськи

  • 300–400 г філе

  • 200 г болгарського перцю

  • 2–3 зубці часнику, сіль.

  • Для соусу:
  • 5 ст. ложок соєвого соусу

  • 6 ст. ложок води

  • 1 ст. ложка цукру

  • 1 ч. ложка крохмалю.

  • Можна додати гострий перець.

Спробуйте також приготувати лечо болгарське.

Як приготувати філе по-китайськи

  • Куряче філе нарізати невеликими смужками, перець очистити від плодоніжки, насіння і нарізати великою соломкою. Часник подрібнити ножем.
  • У сковорідку налити олію, добре розігріти, викласти шматочки філе і злегка обсмажити (до білого кольору). Потім обсмажене філе викласти на тарілку.
  • У цю ж сковорідку викласти болгарський перець і також злегка обсмажити. До перцю додати часник і смажити ще 1 хв помішуючи.
  • В окремій посудині змішати всі інгредієнти для соусу (соєвий соус, воду, цукор, крохмаль).
  • Обсмажене філе додати до перцю з часником, туди ж налити підготовлений соус і, час від часу помішуючи, тушкувати на малому вогні до готовності курятини і легкого загустіння соусу (приблизно 10 хв.).
  • Якщо соус вийде надто густим, до нього можна додати трошки води. Страву можна досолити. Філе з перцем викласти на відварений рис, полити соусом і подавати до столу.

Скуштуйте ще рокот-крумплі. Скуштуйте ще рокот-крумплі.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора