Свинина у вишневому соусі

Це саме той випадок, коли непоєднувані, на перший погляд, продукти смакують в одній пательні несподівано гармонійно. Власне, технологія рецепту зовсім не нова – після тривалого тушкування свинина стає такою ніжною, що її можна їсти губами. А от вишні відіграють роль надзвичайно вдалої приправи – їх кисло-солодкий смак та тонкий літній аромат не лише додають м’ясу пікантності, а й нейтралізують жир.


Інгредієнти для страви

1 кг свинини (найкраще ошийок)

200 г свинячого сала або бекону

5 цибулин

200 г свіжих або заморожених вишень без кісточок

1 ч. ложка цукру

сіль, перець до смаку.

 

Рекомендуємо також рецепт свинини під ананасами в духовці.

Як приготувати свинину з вишнями

З вишень видалити кісточки, посипати 1 ч. ложкою цукру і відставити, щоб пустили сік. Якщо заморожені – розморозити, також поцукрувати, сік, що при цьому виділятиметься, не виливати.

Сало порізати брусочками і обсмажити у глибокій пательні, щоб витопити з нього смалець.

Свиняче м’ясо порізати на середні шматочки і покласти в розігріту пательню і обсмажити до зарум’янення. Накрити кришкою і готувати на малому вогні приблизно 30 хвилин, час від часу відкриваючи кришку і помішуючи.

Цибулю порізати півкільцями, додати до м’яса, збільшити вогонь і підсмажити до золотистого кольору.

Коли цибуля достатньо зазолотиться, страву посолити і поперчити.

Влити в пательню приблизно 2/3 склянки гарячої води, накрити кришкою тушкувати 30 хв.

Додати вишні разом із вишневим соком, перемішати, знову накрити кришкою і тушкувати ще 30-40 хв.

Готову свинину з вишневим соусом зняти з вогню та одразу ж подавати з гарніром.

 

Спробуйте ще приготувати свинячий рулет із курагою та вишнею.

 

Сподобався рецепт свинини у вишневому соусі? Куштували щось подібне, але з іншим набором інгредієнтів? Поділіться своїм досвідом з нами, напишіть коментар до рецепту.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone