Свинина у вишневому соусі
Це саме той випадок, коли непоєднувані, на перший погляд, продукти смакують в одній пательні несподівано гармонійно. Власне, технологія рецепту зовсім не нова – після тривалого тушкування свинина стає такою ніжною, що її можна їсти губами. А от вишні відіграють роль надзвичайно вдалої приправи – їх кисло-солодкий смак та тонкий літній аромат не лише додають м’ясу пікантності, а й нейтралізують жир.
Інгредієнти для страви
Рекомендуємо також рецепт свинини під ананасами в духовці.
Як приготувати свинину з вишнями
- З вишень видалити кісточки, посипати 1 ч. ложкою цукру і відставити, щоб пустили сік. Якщо заморожені – розморозити, також поцукрувати, сік, що при цьому виділятиметься, не виливати.
- Сало порізати брусочками і обсмажити у глибокій пательні, щоб витопити з нього смалець.
- Свиняче м’ясо порізати на середні шматочки і покласти в розігріту пательню і обсмажити до зарум’янення. Накрити кришкою і готувати на малому вогні приблизно 30 хвилин, час від часу відкриваючи кришку і помішуючи.
- Цибулю порізати півкільцями, додати до м’яса, збільшити вогонь і підсмажити до золотистого кольору.
- Коли цибуля достатньо зазолотиться, страву посолити і поперчити.
- Влити в пательню приблизно 2/3 склянки гарячої води, накрити кришкою тушкувати 30 хв.
- Додати вишні разом із вишневим соком, перемішати, знову накрити кришкою і тушкувати ще 30-40 хв.
- Готову свинину з вишневим соусом зняти з вогню та одразу ж подавати з гарніром.