19.11.2015

Свинина у вишневому соусі

Це саме той випадок, коли непоєднувані, на перший погляд, продукти смакують в одній пательні несподівано гармонійно. Власне, технологія рецепту зовсім не нова – після тривалого тушкування свинина стає такою ніжною, що її можна їсти губами. А от вишні відіграють роль надзвичайно вдалої приправи – їх кисло-солодкий смак та тонкий літній аромат не лише додають м’ясу пікантності, а й нейтралізують жир.

Інгредієнти для страви

  • 1 кг свинини (найкраще ошийок)

  • 200 г свинячого сала або бекону

  • 5 цибулин

  • 200 г свіжих або заморожених вишень без кісточок

  • 1 ч. ложка цукру

  • сіль, перець до смаку

Рекомендуємо також рецепт свинини під ананасами в духовці.

Як приготувати свинину з вишнями

  • З вишень видалити кісточки, посипати 1 ч. ложкою цукру і відставити, щоб пустили сік. Якщо заморожені – розморозити, також поцукрувати, сік, що при цьому виділятиметься, не виливати.
  • Сало порізати брусочками і обсмажити у глибокій пательні, щоб витопити з нього смалець.
  • Свиняче м’ясо порізати на середні шматочки і покласти в розігріту пательню і обсмажити до зарум’янення. Накрити кришкою і готувати на малому вогні приблизно 30 хвилин, час від часу відкриваючи кришку і помішуючи.
  • Цибулю порізати півкільцями, додати до м’яса, збільшити вогонь і підсмажити до золотистого кольору.
  • Коли цибуля достатньо зазолотиться, страву посолити і поперчити.
  • Влити в пательню приблизно 2/3 склянки гарячої води, накрити кришкою тушкувати 30 хв.
  • Додати вишні разом із вишневим соком, перемішати, знову накрити кришкою і тушкувати ще 30-40 хв.
  • Готову свинину з вишневим соусом зняти з вогню та одразу ж подавати з гарніром.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.