Пиріг «Сирний розсипайко»
Унікальний та простий рецепт сирної випічки. Готувати цей пиріжок – одне задоволення, адже використовуючи елементарну кухонну техніку, можна навіть не торкатися тіста руками. А шоколадно-сирний смак нікого не залишить байдужим. Зберігайте у закладки, адже це улюблена класика, перевірена роками!
Ingredients
- Інгредієнти для тіста
1 скл. цукру
1 ч. ложка розпушувача для тіста
2 скл. борошна
2-3 ст. ложки какао
- Інгредієнти для начинки
400-500 г кисломолочного сиру
4 яйця
1 скл. цукру
1 ч. ложка крохмалю
цедра з половинки лимона
100 г родзинок.
Спробуйте також приготувати сирний пиріг з мигдалем та вишнею.
Directions
- Масло дістати з холодильника, щоб стало м’яким, додати цукор і збити міксером.
- В окремій посудині змішати муку, розпушувач і какао. Висипати це у збите масло і збити міксером, щоб вийшли крихти.
- У сир додати яйця, цукор і цедру лимона, добре розтерти або збити (якщо сир домашній, перетерти його через сито, щоб не було грудочок). Сирна маса має бути як рідке тісто.
- Додаємо вимиті і перебрані родзинки і перемішати ложкою.
- Форму (найкраще роз’ємну) встелити пергаментним папером для запікання.
- Висипати 2/3 тіста-крихт. Розрівняти, щоб було рівномірно, але не притискати.
- На крихти ложкою викласти всю сирну масу.
- Зверху – рештою крихт рівномірно закрити шар сиру.
- Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хв. (до години)
- Готовий пиріг не діставати з форми до повного охолодження.
Рекомендуємо також рецепт справжнього львівського сирника.
Сподобався рецепт шоколадно-сирного пирога з родзинками? Прокоментуйте його на сайті та поширте у соцмережах.