01.05.2015

Пиріг «Сирний розсипайко»

Унікальний та простий рецепт сирної випічки. Готувати цей пиріжок – одне задоволення, адже використовуючи елементарну кухонну техніку, можна навіть не торкатися тіста руками. А шоколадно-сирний смак нікого не залишить байдужим. Зберігайте у закладки, адже це улюблена класика, перевірена роками!

Інгредієнти

Спробуйте також приготувати сирний пиріг з мигдалем та вишнею.

Приготування

  • Масло дістати з холодильника, щоб стало м’яким, додати цукор і збити міксером.
  • В окремій посудині змішати муку, розпушувач і какао. Висипати це у збите масло і збити міксером, щоб вийшли крихти.
  • У сир додати яйця, цукор і цедру лимона, добре розтерти або збити (якщо сир домашній, перетерти його через сито, щоб не було грудочок). Сирна маса має бути як рідке тісто.
  • Додаємо вимиті і перебрані родзинки і перемішати ложкою.
  • Форму (найкраще роз’ємну) встелити пергаментним папером для запікання.
  • Висипати 2/3 тіста-крихт. Розрівняти, щоб було рівномірно, але не притискати.
  • На крихти ложкою викласти всю сирну масу.
  • Зверху – рештою крихт рівномірно закрити шар сиру.
  • Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хв. (до години)
  • Готовий пиріг не діставати з форми до повного охолодження.

Рекомендуємо також рецепт справжнього львівського сирника.

Сподобався рецепт шоколадно-сирного пирога з родзинками? Прокоментуйте його на сайті та поширте у соцмережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.