Літній сирно-овочевий шашлик
Влітку, коли свіжі овочі заповнюють продуктові ринки, м’ясо відходить на другий план. Це ж стосується і шашлика. Легкий, дієтичний, такий шашличок можна приготувати вдома на електричному грилі або на справжньому багатті десь на берегу озера чи посеред лісової галявини.
Головне – тепла компанія і гарний настрій. А зі складом овочів у шашлику можна сміливо ескпериментувати, додаючи, наприклад, шампіньйони або баклажани.
Інгредієнти для овочевого шашлика
150 г сиру (панір, адигейський, сулугуні)
1 болгарський перець
1 тоненький кабачок цукіні
6-8 помідорів чері
листя м’яти
- Для заправки:
1/2 стручка чилі
1 лимон
оливкова олія
чорний перець
Спробуйте також приготувати шашлик в банці в домашніх умовах.
Як приготувати шашлик з овочів та сиру
- Дерев’яні палички покласти в миску з водою, щоб вони не підгоріли.
- Порізати сир кубиками 2 см. Покласти в глибоку миску.
- Перець розрізати навпіл, вийняти серединку, порізати квадратиками 2х2 см, покласти до сиру.
- Кабачок порізати кружечками завтовшки 5 мм, додати до решти овочів.
- Туди ж відправити помідори-чері.
- М’яту подрібнити, зрізати стебла. Вийняти насіння у чилі, подрібнити ножем.
- Натріть цедру лимона, покласти в миску з м’ятою та чилі і додайте 2 ст. ложки оливкової олії. Приправити перцем, перемішати.
- Розігріти гриль. Змастити деко оливковою олією. Нанизати продукти на палички, покласти на деко і запікати 10-12 хвилин, перевертаючи шашлики, щоб засмажилися рівномірно.
- Подавати з салатом та свіжим хлібом, підсмаженим на грилі.
Рекомендуємо також переглянути 15 рецептів маринадів для м’ясного шашлика.