Літній сирно-овочевий шашлик

Влітку, коли свіжі овочі заповнюють продуктові ринки, м’ясо відходить на другий план. Це ж стосується і шашлика. Легкий, дієтичний, такий шашличок можна приготувати вдома на електричному грилі або на справжньому багатті десь на берегу озера чи посеред лісової галявини.

Головне – тепла компанія і гарний настрій. А зі складом овочів у шашлику можна сміливо ескпериментувати, додаючи, наприклад, шампіньйони або баклажани.

Інгредієнти для овочевого шашлика

  • 150 г сиру (панір, адигейський, сулугуні)

  • 1 болгарський перець

  • 1 тоненький кабачок цукіні

  • 6-8 помідорів чері

  • листя м’яти

  • Для заправки:
  • 1/2 стручка чилі

  • 1 лимон

  • оливкова олія

  • чорний перець

Спробуйте також приготувати шашлик в банці в домашніх умовах.

Як приготувати шашлик з овочів та сиру

  • Дерев’яні палички покласти в миску з водою, щоб вони не підгоріли.
  • Порізати сир кубиками 2 см. Покласти в глибоку миску.
  • Перець розрізати навпіл, вийняти серединку, порізати квадратиками 2х2 см, покласти до сиру.
  • Кабачок порізати кружечками завтовшки 5 мм, додати до решти овочів.
  • Туди ж відправити помідори-чері.
  • М’яту подрібнити, зрізати стебла. Вийняти насіння у чилі, подрібнити ножем.
  •  Натріть цедру лимона, покласти в миску з м’ятою та чилі і додайте 2 ст. ложки оливкової олії. Приправити перцем, перемішати.
  • Розігріти гриль. Змастити деко оливковою олією. Нанизати продукти на палички, покласти на деко і запікати 10-12 хвилин, перевертаючи шашлики, щоб засмажилися рівномірно.
  • Подавати з салатом та свіжим хлібом, підсмаженим на грилі.

Рекомендуємо також переглянути 15 рецептів маринадів для м’ясного шашлика.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора