Сир «Фета» у домашніх умовах
Цей, на перший погляд, екзотичний сир не так уже й важко приготувати власноруч. Звичайно, він трохи відрізнятиметься від справжнього, який готують у Греції з овечого молока, але це не означає, що він буде менш смачний.
Спробуйте також приготувати плавлений сир в домашніх умовах.
Як приготувати сир «Фета»
- Молоко вилити у каструлю, в якій потім відігріватиметься сир, і залишити при кімнатній температурі не менш ніж на добу. Коли ви побачите, що воно згорнулося, можна приступати до приготування сиру.
- Поставити каструлю у духовку й увімкнути її на 180 градусів. Повинно пройти близько півгодини, поки сир підійде доверху. Проте це час приблизний: потрібно контролювати, щоб молоко не закипіло і не засильно нагрілося.
- Коли сир підійде доверху, обережно відкинути його на друшляк. Головне – не зруйнувати первинну структуру сиру, тобто не перемішувати, стежити, аби він не порвався. Сир потрібно викинути у друшляк єдиним суцільним шматком.
- Почекати, поки стече сироватка. Не віддушувати!
- Тепер сир потрібно добре посолити. Але не весь сир, а лише доступний вам його верх у друшляку. Тобто сир не перемішувати. Після цього сир перекинути в іншу посудину і так само посолити з другого боку. Тоді у цій посудині його спресувати. Але не залишати під пресом, а лише спресувати ложкою, щоб зникли порожнини.
- Залишити сир при кімнатній температурі. Коли повністю охолоне – поставити у холодильник. Через 12 годин можна споживати.
Рекомендуємо також рецепт домашньої бринзи.