Сир «Бринза» по-домашньому

М’який, пористий, ароматний, ледь солонуватий сир. Та головне – натуральний. Смакує як на канапці з зеленню чи помідором, так і в овочевому салаті, і навіть просто з келишком сухого червоного вина.
Неодмінно спробуйте приготувати домашню «бринзу» за цим простим рецептом – в магазині такої не купите!
Інгредієнти для домашньої «Бринзи»
Приготуйте також домашній сир “Панір”.
Як приготувати домашній сир «Бринза»
- Молоко, яйця, сіль і сметану збити міксером і поставити на вогонь у не емальованій каструлі. Довести до кипіння, постійно помішуючи.
- Спочатку маса буде трохи густіти, потім почне згортатися.
- Як тільки закипить, проварити її протягом п’яти хвилин.
- Потім відкинути масу на друшляк, застелений марлею, щоб рідина стекла (сироватку не виливайте, потім можна спекти на ній млинці або оладки).
- Загорнуту в марлю сирну масу накрити тарілочкою і поставити на неї вантаж, наприклад, банку з водою.
- «Бринза» виходить ніжна, з насиченим вершковим смаком. Якщо потримати під пресом довше, сир вийде більш сухим і твердішим.
- Готову «бринзу» перевернути на тарілку, порізати скибочками.
- Якщо збираєтеся зберігати сир тривалий час, залийте його злитою сироваткою і тримайте в холодильнику.
Рекомендуємо також переглянути 10 рецептів різних видів сиру, які можна приготувати в домашніх умовах.