Сир «Бринза» по-домашньому

М’який, пористий, ароматний, ледь солонуватий сир. Та головне – натуральний. Смакує як на канапці з зеленню чи помідором, так і в овочевому салаті, і навіть просто з келишком сухого червоного вина.

Неодмінно спробуйте приготувати домашню «бринзу» за цим простим рецептом – в магазині такої не купите!

Інгредієнти для домашньої «Бринзи»

  • 1 л молока (найкраще домашнього)

  • 2 курячих яйця

  • 300 мл сметани (не менше 20% жирності)

  • ½ чайної ложки солі.

Приготуйте також домашній сир “Панір”.

Як приготувати домашній сир «Бринза»

  • Молоко, яйця, сіль і сметану збити міксером і поставити на вогонь у не емальованій каструлі. Довести до кипіння, постійно помішуючи.
  • Спочатку маса буде трохи густіти, потім почне згортатися.
  • Як тільки закипить, проварити її протягом п’яти хвилин.
  • Потім відкинути масу на друшляк, застелений марлею, щоб рідина стекла (сироватку не виливайте, потім можна спекти на ній млинці або оладки).
  • Загорнуту в марлю сирну масу накрити тарілочкою і поставити на неї вантаж, наприклад, банку з водою.
  • «Бринза» виходить ніжна, з насиченим вершковим смаком. Якщо потримати під пресом довше, сир вийде більш сухим і твердішим.
  • Готову «бринзу» перевернути на тарілку, порізати скибочками.
  • Якщо збираєтеся зберігати сир тривалий час, залийте його злитою сироваткою і тримайте в холодильнику.

Рекомендуємо також переглянути 10 рецептів різних видів сиру, які можна приготувати в домашніх умовах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора