23.07.2016

Шпарагівка консервована в томатному соусі на зиму

Шпарагівка в томатному соусі

Чудовий спосіб заготовити молоденькі пагони спаржевої квасолі на зиму. Приготована за цим рецептом шпарагівка виходить ніжною та водночас пікантною — такий собі готовий салатик до основних та других страв або овочево-томатний соус до пасти.

Особливо вам стане в пригоді ця страва під час посту, вона багата різноманітними мікроелементами, до того ж вона дуже ситна. Такий продукт чудово стоятиме і без використання оцту. На перший погляд страва проста, але її впевнено можна подавати гостям до столу, чудово імпонуватиме доповненням до основної страви, або ж, як окрема страва.

Шпарагівка на зиму

Нажаль, свіжа квасоля зберігається до трьох днів, а отже потрібно шукати варіанти її тривалого зберігання. Пропоную смачний рецепт закрутки, яка точно порадує вас та вашу родину. Крім того, всі ми знаємо що взимку велика нестача вітамінів, а в цьому продукті міститься велика кількість поживних речовин та вітамінів, а ще, вона багата на білок.

Інгредієнти

  • 600 г молодої спаржевої квасолі

  • 400 мл томатного соусу

  • 1 літр води

  • 1,5 ч. ложки солі

  • 1 ст. ложка цукру

  • лавровий лист

  • чорний перець горошком.

Спробуйте ще приготувати мариновану шпарагівку на зиму.

Приготування

  • Промити ніжні стручки бобів, обрізати хвостики, поріжте невеликими шматочками по 3-4 см.
  • Покласти підготовлені шматочки в киплячу підсолену воду на 2-3 хв.
  • Підготувати банки (ретельно промити та висушити в негарячій духовці).
  • Томатний соус розчинити у літрі води, посолити, додати цукор, довести до кипіння.
  • На дно кожної банки покласти по одному лавровому листку та 3-5 горошин чорного перцю.
  • Далі щільно укласти в банки проварені шматочки бобів та залити киплячим соусом по вінця.
  • Накрити бляшаними кришками та стерилізувати (літрові банки 50 хвилин, півлітрові 30 хв.).
  • Відразу ж закатати, перевернути догори дном та вкутати в теплу щільну тканину до повного охолодження.

Рекомендуємо також рецепт шпарагівки, смаженої в сухарях.

Якщо вам сподобався рецепт консервованої шпарагівки (спаржевої квасолі) в томатному соусі на зиму, будь ласка, напишіть про це в коментарях. А сам перепис поширте в соцмережах – можливо, він знадобиться й вашим друзям.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.