Шпарагівка консервована в томатному соусі на зиму

Чудовий спосіб заготовити молоденькі пагони спаржевої (стручкової) квасолі на зиму- приготувати її в томатному соусі без оцту. Законсервована за цим рецептом шпарагівка виходить ніжною та водночас пікантною — такий собі готовий салат з квасолі до основних та других страв або овочево-томатний соус до пасти. Тому, якщо ви незнаєте, як смачно приготувати квасолю в томаті, то цей рецепт точно стане вам у нагоді. Адже готується він легко та практично нашвидкоруч.

Закрутки з спаржевої квасолі, завжди були цінними, особливо взимку. А ще, вам стане в пригоді ця страва під час посту, вона багата різноманітними мікроелементами, до того ж, дуже ситна, хоч і пісна. Такий продукт чудово стоятиме і без використання оцту. На перший погляд страва проста, але її впевнено можна подавати гостям до столу, чудово імпонуватиме доповненням до основної страви, або ж, як окрема страва.

Шпарагівка на зиму

Шпарагівка на зиму

Нажаль, свіжа квасоля зберігається до трьох днів, а отже потрібно шукати варіанти її тривалого зберігання. Пропоную смачний рецепт закрутки, яка точно порадує вас та вашу родину. Крім того, всі ми знаємо що взимку велика нестача вітамінів, а в цьому продукті міститься багато поживних речовин, а ще, вона багата на білок.

Щоб вийшов смачний салат з стручкової квасолі на зиму, варто дотримуватись кількох порад. По-перше, краще готувати закрутки з зеленої стручкової квасолі, так як жовта більш жорстка та не так апетитно виглядає після термообробки. По-друге, обов’язково зрізайте з квасолі тверді “нитки” по боках, інакше страва буде зіпсована. Зелена шпарагівка, містить не такі жорсткі “нитки”, які не будуть так відчуватись у випадку, якщо ви забули їх видалити.

Ingredients

  • 600 г молодої спаржевої квасолі

  • 400 мл томатного соусу

  • 1 літр води

  • 1,5 ч. ложки солі

  • 1 ст. ложка цукру

  • лавровий лист

  • чорний перець горошком.

Спробуйте ще приготувати мариновану шпарагівку на зиму.

Directions

  • Промити ніжні стручки бобів, обрізати хвостики, поріжте невеликими шматочками по 3-4 см.
  • Покласти підготовлені шматочки в киплячу підсолену воду на 2-3 хв.
  • Підготувати банки (ретельно промити та висушити в негарячій духовці).
  • Томатний соус розчинити у літрі води, посолити, додати цукор, довести до кипіння.
  • На дно кожної банки покласти по одному лавровому листку та 3-5 горошин чорного перцю.
  • Далі щільно укласти в банки проварені шматочки бобів та залити киплячим соусом по вінця.
  • Накрити бляшаними кришками та стерилізувати (літрові банки 50 хвилин, півлітрові 30 хв.).
  • Відразу ж закатати, перевернути догори дном та вкутати в теплу щільну тканину до повного охолодження.

Рекомендуємо також рецепт шпарагівки, смаженої в сухарях.

Така страва досить дієтична та низькокалорійна. Якщо ви полюбляєте гострі зимові салатики, можете додати часнику або взагалі – гострого перцю чилі. В такому випадку, шпарагівка в томатному соусі смакуватиме найкраще з м’ясом. Проте,якщо ви готуєте її для посту, робити гострою закрутку – не раджу.

Якщо вам сподобався рецепт консервованої шпарагівки (спаржевої квасолі) в томатному соусі на зиму, будь ласка, напишіть про це в коментарях. А сам перепис поширте в соцмережах – можливо, він знадобиться й вашим друзям.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора