Шпарагівка консервована в томатному соусі на зиму
![](/wp-content/uploads/2019/11/SHparagivka-v-tomatnomu-sousi-na-zimu.jpg)
Чудовий спосіб заготовити молоденькі пагони спаржевої (стручкової) квасолі на зиму- приготувати її в томатному соусі без оцту. Законсервована за цим рецептом шпарагівка виходить ніжною та водночас пікантною — такий собі готовий салат з квасолі до основних та других страв або овочево-томатний соус до пасти. Тому, якщо ви незнаєте, як смачно приготувати квасолю в томаті, то цей рецепт точно стане вам у нагоді. Адже готується він легко та практично нашвидкоруч.
Закрутки з спаржевої квасолі, завжди були цінними, особливо взимку. А ще, вам стане в пригоді ця страва під час посту, вона багата різноманітними мікроелементами, до того ж, дуже ситна, хоч і пісна. Такий продукт чудово стоятиме і без використання оцту. На перший погляд страва проста, але її впевнено можна подавати гостям до столу, чудово імпонуватиме доповненням до основної страви, або ж, як окрема страва.
Шпарагівка на зиму
![Шпарагівка на зиму](/wp-content/uploads/2020/10/sparzheva-kvasolya-1024x576.jpg)
Нажаль, свіжа квасоля зберігається до трьох днів, а отже потрібно шукати варіанти її тривалого зберігання. Пропоную смачний рецепт закрутки, яка точно порадує вас та вашу родину. Крім того, всі ми знаємо що взимку велика нестача вітамінів, а в цьому продукті міститься багато поживних речовин, а ще, вона багата на білок.
Щоб вийшов смачний салат з стручкової квасолі на зиму, варто дотримуватись кількох порад. По-перше, краще готувати закрутки з зеленої стручкової квасолі, так як жовта більш жорстка та не так апетитно виглядає після термообробки. По-друге, обов’язково зрізайте з квасолі тверді “нитки” по боках, інакше страва буде зіпсована. Зелена шпарагівка, містить не такі жорсткі “нитки”, які не будуть так відчуватись у випадку, якщо ви забули їх видалити.
Ingredients
Спробуйте ще приготувати мариновану шпарагівку на зиму.
Directions
- Промити ніжні стручки бобів, обрізати хвостики, поріжте невеликими шматочками по 3-4 см.
- Покласти підготовлені шматочки в киплячу підсолену воду на 2-3 хв.
- Підготувати банки (ретельно промити та висушити в негарячій духовці).
- Томатний соус розчинити у літрі води, посолити, додати цукор, довести до кипіння.
- На дно кожної банки покласти по одному лавровому листку та 3-5 горошин чорного перцю.
- Далі щільно укласти в банки проварені шматочки бобів та залити киплячим соусом по вінця.
- Накрити бляшаними кришками та стерилізувати (літрові банки 50 хвилин, півлітрові 30 хв.).
- Відразу ж закатати, перевернути догори дном та вкутати в теплу щільну тканину до повного охолодження.
Рекомендуємо також рецепт шпарагівки, смаженої в сухарях.
Така страва досить дієтична та низькокалорійна. Якщо ви полюбляєте гострі зимові салатики, можете додати часнику або взагалі – гострого перцю чилі. В такому випадку, шпарагівка в томатному соусі смакуватиме найкраще з м’ясом. Проте,якщо ви готуєте її для посту, робити гострою закрутку – не раджу.
Якщо вам сподобався рецепт консервованої шпарагівки (спаржевої квасолі) в томатному соусі на зиму, будь ласка, напишіть про це в коментарях. А сам перепис поширте в соцмережах – можливо, він знадобиться й вашим друзям.