23.07.2016

Шпарагівка консервована в томатному соусі на зиму

Чудовий спосіб заготовити молоденькі пагони спаржевої квасолі на зиму. Приготована за цим рецептом шпарагівка виходить ніжною та водночас пікантною – такий собі готовий салатик до основних та других страв або овочево-томатний соус до пасти.

Інгредієнти

  • 600 г молодої спаржевої квасолі (шпарагівки)

  • 400 мл томатного соусу

  • 1 літр води

  • 1,5 ч. ложки солі

  • 1 ст. ложка цукру

  • лавровий лист

  • чорний перець горошком.

Спробуйте ще приготувати мариновану шпарагівку на зиму.

Приготування

  • Промити ніжні стручки шпарагівки, обрізати хвостики, поріжте невеликими шматочками по 3-4 см.
  • Покласти підготовлені шматочки квасолі киплячу підсолену воду на 2-3 хв.
  • Підготувати банки (ретельно промити та висушити в негарячій духовці).
  • Томатний соус розчинити у літрі води, посолити, додати цукор, довести до кипіння.
  • На дно кожної банки покласти по одному лавровому листку та 3-5 горошин чорного перцю.
  • Далі щільно укласти в банки проварені шматочки шпарагівки та залити киплячим соусом по вінця.
  • Накрити бляшаними кришками та стерилізувати (літрові банки 50 хвилин, півлітрові 30 хв.).
  • Відразу ж закатати, перевернути догори дном та вкутати в теплу щільну тканину до повного охолодження.

Рекомендуємо також рецепт шпарагівки, смаженої в сухарях.

Якщо вам сподобався рецепт консервованої шпарагівки (спаржевої квасолі) в томатному соусі на зиму, будь ласка, напишіть про це в коментарях. А сам перепис поширте в соцмережах – можливо, він знадобиться й вашим друзям.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.