01.05.2015

Французький лимонний кекс

Спробуйте влаштувати на своїй кухні маленький острівець Франції. Цей простий рецепт лимонного кексу неодмінно стане вашим улюбленим. Приготуйте його хоча б раз – і він неодмінно полюбиться усім вашим домашнім ласунам. А особливо малечі.

Інгредієнти

  • 150 г вершкового масла

  • 130 г борошна

  • 120 г цукру

  • цедра і сік 1 лимона

  • 3 яйця

  • цукрова пудра для глазурі

Сподобалась випічка з ароматом лимона? Рекомендуємо також рецепт простого лимонного пирога.

Приготування

  • З лимона видушити сік. Цедру нарізати стружкою, покласти у каструлю і залити на 2 пальці водою.
  • Варити цедру на середньому вогні, поки вся рідина не випарується, схолодити.
  • Розігріти духовку до 175.
  • Розтерти цукор з вершковим маслом, поки маса не побіліє. Додати борошно, перемішати лопаткою.
  • Яйця розділити на білки і жовтки.
  • Додати в масляну масу по одному жовтки, кожен раз добре перемішуючи, щоб вони повністю змішалися. Влити майже весь лимонний сік (2 ст. ложки залишити для глізурі) і перемішати. Додати цедру.
  • Збити білки в густу стійку піну і обережно ввести їх у тісто.
  • Змастити форму жиром, вилити туди тісто. Випікати 40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
  • Дістати з духовки, трішки охолодити.
  • У мисці розтерти 5-6 ст. ложок цукрової пудри з лимонним соком. Консистенція має бути такою, щоб добре лягала і не розтікалася по поверхні.
  • Змастити кекс глазур’ю і дати їй застигнути.

Спробуйте також приготувати ароматний кекс “Лимонад”. 

Якщо ви полюбляєте солодощі з цитрусовим ароматом та якщо вам сподобався рецепт французького лимонного кексу, будь ласка, поділіться своїми враженнями та зауваженнями у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.