Французький лимонний кекс
Спробуйте влаштувати на своїй кухні маленький острівець Франції. Цей простий рецепт лимонного кексу неодмінно стане вашим улюбленим. Приготуйте його хоча б раз – і він неодмінно полюбиться усім вашим домашнім ласунам. А особливо малечі.
Ingredients
150 г вершкового масла
130 г борошна
120 г цукру
цедра і сік 1 лимона
3 яйця
цукрова пудра для глазурі
Сподобалась випічка з ароматом лимона? Рекомендуємо також рецепт простого лимонного пирога.
Directions
- З лимона видушити сік. Цедру нарізати стружкою, покласти у каструлю і залити на 2 пальці водою.
- Варити цедру на середньому вогні, поки вся рідина не випарується, схолодити.
- Розігріти духовку до 175.
- Розтерти цукор з вершковим маслом, поки маса не побіліє. Додати борошно, перемішати лопаткою.
- Яйця розділити на білки і жовтки.
- Додати в масляну масу по одному жовтки, кожен раз добре перемішуючи, щоб вони повністю змішалися. Влити майже весь лимонний сік (2 ст. ложки залишити для глізурі) і перемішати. Додати цедру.
- Збити білки в густу стійку піну і обережно ввести їх у тісто.
- Змастити форму жиром, вилити туди тісто. Випікати 40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
- Дістати з духовки, трішки охолодити.
- У мисці розтерти 5-6 ст. ложок цукрової пудри з лимонним соком. Консистенція має бути такою, щоб добре лягала і не розтікалася по поверхні.
- Змастити кекс глазур’ю і дати їй застигнути.
Спробуйте також приготувати ароматний кекс “Лимонад”.
Якщо ви полюбляєте солодощі з цитрусовим ароматом та якщо вам сподобався рецепт французького лимонного кексу, будь ласка, поділіться своїми враженнями та зауваженнями у коментарях.