Джем із зелених помідорів

У дачний сезон поряд із стиглими овочами та фруктами у кожного є недозрілий врожай. Зелені овочі та фрукти не кладуть на стіл. Але й викидати їх не варто. Наприклад, можна приготувати оригінальне варення із зелених помідорів з цитрусовим смаком. Як це зробити, розповість рецепт.

Інгредієнти для джему

  • 750 г зелених помідорів

  • 500 г цукру

  • цедра з апельсина

  • 3 зірочки бадьяну

  • 2 ст. ложки соку лимона.

Радимо також приготувати зелені помідори із сюрпризом.

Як приготувати джем із зелених помідорів

  • Помідори порізати дольками і замочити в содовому розчині ( 1 ч. ложка соди на 1 л води) на 2 год. Гарно сполоснути.
  • Засипати цукром і залишити на ніч. Зранку додати лимонний сік, цедру, кардамон.
  • Проварити на найменшому вогні 25 хв. Коли остигне, витягнути бадьян і перемолоти.
  • Прокип’ятити ще 2 хв і розлити у стерилізовані банки. Виходить ідеальний джем до солоного сиру.

Скуштуйте також помідори, мариновані з кавуном.

Якщо вам сподобався рецепт джему із зелених помідорів, напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора