Джем із зелених помідорів
У дачний сезон поряд із стиглими овочами та фруктами у кожного є недозрілий врожай. Зелені овочі та фрукти не кладуть на стіл. Але й викидати їх не варто. Наприклад, можна приготувати оригінальне варення із зелених помідорів з цитрусовим смаком. Як це зробити, розповість рецепт.
Інгредієнти для джему
750 г зелених помідорів
500 г цукру
цедра з апельсина
3 зірочки бадьяну
2 ст. ложки соку лимона.
Радимо також приготувати зелені помідори із сюрпризом.
Як приготувати джем із зелених помідорів
- Помідори порізати дольками і замочити в содовому розчині ( 1 ч. ложка соди на 1 л води) на 2 год. Гарно сполоснути.
- Засипати цукром і залишити на ніч. Зранку додати лимонний сік, цедру, кардамон.
- Проварити на найменшому вогні 25 хв. Коли остигне, витягнути бадьян і перемолоти.
- Прокип’ятити ще 2 хв і розлити у стерилізовані банки. Виходить ідеальний джем до солоного сиру.
Скуштуйте також помідори, мариновані з кавуном.
Якщо вам сподобався рецепт джему із зелених помідорів, напишіть про це у коментарях.