Лимонне печиво з сиром
Ніжне печиво, яке тане в роті та чудово поєднується із запашною кавою. Готується воно дуже швидко та ще й з простих та доступних продуктів. Усі тонкощі та технологія приготування у рецепті.
Інгредієнти для печива
100 грамів кисломолочного сиру
100 грамів борошна
50 грамів вершкового масла
50 грамів цукру
3 столові ложки цукрової пудри
1 чайна ложка меду
3 грами розпушувача для тіста
1 яйце
лимонна цедра
ванільни цукор.
Спробуйте ще приготувати шоколадні кекси із сирною начинкою.
Як приготувати лимонне печиво
- Кисломолочний сир пропустити через м’ясорубку, додати цукрову пудру і куряче яйце, ретельно перемішати.
- Вершкове масло розтопити на водяній бані, трішки охолодити і додати в сирну масу, все добре вимішати.
- Додати мед і ванільний цукор, ретельно перемішати. Якщо мед надто густий, його розтопити на водяній бані.
- Борошно просіяти, додати розпушувач для тіста і відправити в сирну масу, збити міксером до однорідності на низькій швидкості.
- Лимон помити і натерти цедру, додати її в тісто і все ретельно вимішати руками.
- Розкачати тісто і вирізати за допомогою формочок потрібні фігурки або розкачати тісто ковбаскою, порізати на невеликі шматочки і сформувати з них кругле печиво.
- Деко для запікання застелити пергаментом і змазати вершковим маслом або олією, викласти печиво.
- Поставити в розігріту духовку на 15 хвилин при температурі 180º, доки печиво не стане рівномірно золотистим.
- Поки печиво випікається, можна приготувати глазур для оздоблення печива: 3 столові ложки цукрової пудри перемішати з половиною столової ложки води, щоб не була надто рідка.
- Готове печиво дістати з духовки, охолодити і прикрасити глазур’ю. Для прикраси також можна використовувати шоколадну глазур.
Рекомендуємо також рецепт печива “Сирні вузлики”
Спробуйте приготувати ніжне, ароматне печиво до кави і діліться рецептом з друзями в соціальних мережах.