28.05.2015

Шоколадно-сметанний торт

Легкий, ніжний, повітряний торт, у якому гармонійно поєднуються шоколадні коржі зі сметанним кремом. Приготуйте його раз, і вам неодмінно захочеться пекти його знову.

Інгредієнти для торта

  • Для тіста:
  • 5 яєць

  • 1 склянка цукру

  • півсклянки сметани

  • 2 чайні ложки амонію

  • 6 столових ложок топленого вершкового масла

  • 4 столові ложки какао

  • 1 чайна ложка соди, погашеної оцтом

  • Для крему:
  • 1 склянка сепараторної сметани

  • 1 склянка магазинної (або гладишкової) сметани

  • 1 склянка цукру

  • 2 столові ложки какао

  • 100 грамів шоколаду

Можна також приготувати шоколадний торт «Посмішка негра».

Як готувати шоколадний торт

  • Яйця збити  з цукром. Збиваючи, додати сметану, потім розтоплене масло, згодом амоній та соду. Наприкінці – борошно і какао. Після цього вже не збивайте, а акуратно вимішайте.
  • Тісто повинно бути, як густа сметана.
  • Виливайте частинами на форму і випікайте при температурі 200 градусів. Залежно від розміру форми виходить 3-4 коржі.
  • Для крему збийте сметану із цукром і додайте какао.
  • Перемажте коржі. Зверху торт посипте тертим шоколадом або розтопіть шоколад і полийте.

Спробуйте ще рецепт шоколадного штруделя.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.