Традиційний польський шоколадний торт
Торт виходить супершоколадним. Зі столу зникає шматок за шматком. Як приготувати польський традиційний торт, підкаже рецепт.
Інгредієнти для шоколадного торта
2 ст. ложки какао-порошку
2 скл. борошна
0,5 ч. ложки соди
0,5 ч. ложки розпушувача
3,5 скл. цукру (1,5 скл. в тісто і 2 скл. для глазурі)
150 г вершкового масла (в тому числі 2 ч. ложи для глазурі)
4 яйця (2 в тісто, 2 жовтка для глазурі)
3,7 плитки чорного шоколаду (120 г для тіста, 250 г для глазурі)
1 склянка молока
1 чайна ложка ванільного цукру (для глазурі)
250 мл жирних вершків
Рекомендуємо скуштувати шоколадний брауні у мультиварці.
Як приготувати польський шоколадний торт
- Борошно пересіяти з какао, додати дрібку солі, соду, розпушувач.
- Шоколад (120 г) розтопити на водяній бані.
- Масло збити з цукром, ввести по одному яйця, додати шоколад, перемішати, влити в борошно, додати молоко.
- Ретельно перемішати, вилити у змащену форму, випікати за температури 180 градусів близько 1 год, охолодити, розрізати на 3 коржа.
- Глазур: розтопити 250 г шоколаду на водяній бані, ввести жовтки, вершки і збити, всипати цукор, масло, ванілін, зняти з водяної бані, охолодити.
- Змастити коржі глазур’ю, обсипати шоколадними крихтами.
Також варто приготувати шоколадний бісквітний торт на кефірі.
Якщо вам сподобався рецепт традиційного польського шоколадного торта, поділіться ним у соціальних мережах.