16.09.2015

Традиційний польський шоколадний торт

Торт виходить супершоколадним. Зі столу зникає шматок за шматком. Як приготувати польський традиційний торт, підкаже рецепт.

Інгредієнти для шоколадного торта

  • 2 ст. ложки какао-порошку

  • 2 скл. борошна

  • 0,5 ч. ложки соди

  • 0,5 ч. ложки розпушувача

  • 3,5 скл. цукру (1,5 скл. в тісто і 2 скл. для глазурі)

  • 150 г  вершкового масла (в тому числі 2 ч. ложи для глазурі)

  • 4 яйця (2 в тісто, 2 жовтка для глазурі)

  • 3,7 плитки чорного шоколаду (120 г для тіста, 250 г для глазурі)

  • 1 склянка молока

  • 1 чайна ложка ванільного цукру (для глазурі)

  • 250 мл жирних вершків

Рекомендуємо скуштувати шоколадний брауні у мультиварці.

Як приготувати польський шоколадний торт

  • Борошно пересіяти з какао, додати дрібку солі, соду, розпушувач.
  • Шоколад (120 г) розтопити на водяній бані.
  • Масло збити з цукром, ввести по одному яйця, додати шоколад, перемішати, влити в борошно, додати молоко.
  • Ретельно перемішати, вилити у змащену форму, випікати за температури 180 градусів близько 1 год, охолодити, розрізати на 3 коржа.
  • Глазур: розтопити 250 г шоколаду на водяній бані, ввести жовтки, вершки і збити, всипати цукор, масло, ванілін, зняти з водяної бані, охолодити.
  • Змастити коржі глазур’ю, обсипати шоколадними крихтами.

Також варто приготувати шоколадний бісквітний торт на кефірі.

Якщо вам сподобався рецепт традиційного польського шоколадного торта, поділіться ним у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.