Шарлотка з вишнями
Рецепт простого та неймовірно смачного пиріжка з вишневою начинкою. Чудове поєднання солодкого бісквітного тіста з ягідною кислинкою – найкращий смаколик з ароматом літа, який тішитиме вас уже за лічені хвилини.
Ingredients
- Для тіста:
3 яйця
1 скл. цукру
1 скл. борошна
1 чайна ложка з чубком розпушувача для тіста
- Для начинки:
1-1,5 склянки свіжих або заморожених вишень без кісточок
3 ст. ложки цукру
1 ст. ложка крохмалю
вершкове масло для змащування форми
цукрова пудра для посипання.
Спробуйте ще приготувати шарлотку з яблуками без яєць.
Directions
- З вишень дістати кісточки, покласти в друшляк, щоб стік сік.
- Дно форми встелити пергаментом для випікання, трішки змастити його вершковим маслом.
- Яйця збити з цукром. Найкраще робити це міксером – спочатку на низькій швидкості, поступово збільшивши її до високої.
- Борошно просіяти і змішати з розпушувачем.
- По ложці додавати борошно до збитих яєць та обережно перемішувати ложкою (на цьому етапі не збивати!).
- З вишень злити сік, додати цукор, крохмаль та обережно перемішати.
- Викласти вишні на дно форми. Залити їх тістом і розрівняти.
- Поставити шарлотку у духовку, розігріту до 180-200 градусів. Випікати 25-30 хвилин, поки пиріг зарум’яниться. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
- Дістати пиріг з духовки, трішки остудити та дістати з форми, перевернувши та знявши пергамент. Викласти на тарілку і посипати цукровою пудрою.
Рекомендуємо також рецепт шарлотки з абрикосами.
Якщо вам сподобався рецепт шарлотки з вишнями, будь ласка, напишіть про свої враження в коментарях та поширте рецепт у соцмережах.