Шарлотка з вишнями

Рецепт простого та неймовірно смачного пиріжка з вишневою начинкою. Чудове поєднання солодкого бісквітного тіста з ягідною кислинкою – найкращий смаколик з ароматом літа, який тішитиме вас уже за лічені хвилини.


Інгредієнти для простого пирога з вишнями

Для тіста:

3 яйця

1 скл. цукру

1 скл. борошна

1 чайна ложка з чубком розпушувача для тіста

Для начинки:

1-1,5 склянки свіжих або заморожених вишень без кісточок

3 ст. ложки цукру

1 ст. ложка крохмалю

вершкове масло для змащування форми

цукрова пудра для посипання.

 

Спробуйте ще приготувати шарлотку з яблуками без яєць.

Як приготувати шарлотку з вишнями

З вишень дістати кісточки, покласти в друшляк, щоб стік сік.

Дно форми встелити пергаментом для випікання, трішки змастити його вершковим маслом.

Яйця збити з цукром. Найкраще робити це міксером – спочатку на низькій швидкості, поступово збільшивши її до високої.

Борошно просіяти і змішати з розпушувачем.

По ложці додавати борошно до збитих яєць та обережно перемішувати ложкою (на цьому етапі не збивати!).

З вишень злити сік, додати цукор, крохмаль та обережно перемішати.

Викласти вишні на дно форми. Залити їх тістом і розрівняти.

Поставити шарлотку у духовку, розігріту до 180-200 градусів. Випікати 25-30 хвилин, поки пиріг зарум’яниться. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.

Дістати пиріг з духовки, трішки остудити та дістати з форми, перевернувши та знявши пергамент. Викласти на тарілку і посипати цукровою пудрою.

 

Рекомендуємо також рецепт шарлотки з абрикосами.

 

Якщо вам сподобався рецепт шарлотки з вишнями, будь ласка, напишіть про свої враження в коментарях та поширте рецепт у соцмережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone