Шарлотка з абрикосами
Надворі абрикосів стільки, що логічно постає запитання: що з них приготувати? І перше, що спадає на думку, – спекти смачний пиріг. Неймовірно простий та доступний рецепт, який перетворить будь-який літній день на справжнє солодке свято.
Інгредієнти для шарлотки
6 яєць
1,5 склянки цукру
1,5 склянки борошна
1 пакетик розпушувача
0,5 кг свіжих абрикосів
вершкове масло або маргарин для змащування форми
цукрова пудра.
Спробуйте також приготувати тертий абрикосовий пиріг.
Як приготувати шарлотку з абрикосами
- Яйця ретельно збити з цукром за допомогою міксера.
- Коли цукор розтане, всипати борошно і розпушувач. Розмішати обережно ложкою. Міксер більше не використовувати, щоб тісто не осіло.
- Форму змастити маслом чи маргарином і притрусити борошном
- Помиті і просушені половинки абрикосів без кісточок викласти на дно форми. Зверху вилити тісто. Або навпаки: вилити тісто, а по ньому викласти абрикоси.
- Випікати при температурі 180-200 градусів. Готовність перевіряти деревяною паличкою.
- Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.
Можна ще використати рецепт абрикосового соусу.
Сподобався рецепт абрикосової шарлотки? Будь ласка, напишіть про свої враження у коментарях та поділіться переписом із друзями!