Італійський салат з макаронами
Цікавий рецепт ситного і дуже смачного салату на основі макаронів по-італійськи – з овочами, маслинами, базиліком, часником, шинкою і сиром. У якості спецій до страви чудово смакують базилік та орегано – саме вони створюють у ньому італійський настрій. Однак якщо до цих пряних трав ви не звикли, цілком доречною там буде свіжа зелень петрушки.
Інгредієнти для салату
300 г макаронів
200 г шинки
200 г твердого сиру
80 г оливок без кісточок
2 помідори
1 огірок
0,5 лимона
3 зубці часнику
сіль і перець до смаку
Спробуйте ще приготувати італійський салат з тунцем
Як приготувати італійський салат з макаронами
- Макарони відварити в киплячій підсоленій воді майже до готовності (краще не доварити, щоб були ціленькі), відкинути на друшляк, добре промити холодною перевареною водою і дати воді повністю стекти.
- Додаємо в макарони трохи оливкового масла, перемішати.
- Сир і шинку порізати кубками.
- Огірки та помідори порізати тонкими скибочками.
- Дрібно посікти зелень.
- До повністю охолоджених макаронів додати порізані помідори, сир, шинку, огірки, дрібно порізаний часник, оливки, трави і перемішати.
- Полити салат соком лимона, посолити, поперчити перчимо до смаку і обережно перемішати.
- Заправити салат оливковою олією, знову перемішати і одразу ж подавати.
- Поради від «ЇСТИ»: цей салат можна заправити і майонезом (найкраще – приготованим у домашніх умовах), однак у такому разі з інгредієнтів слід виключити лимонний сік. Якщо твердий сир не порізати, а потерти на грубій тертці, він виразніше відчуватиметься у салаті, однак консистенція страви буде більш «розмазаною».
Рекомендуємо також рецепт картопляних ньйоків з томатно-часниковим соусом по-італійськи
Полюбляєте італійську кухню та частенько тішите вишуканими стравами ваших близьких? Напишіть про це в коментарях та поширте рецепт салату з макаронами в соцмережах.