Апетитні і недорогі пиріжки – з порції їх виходить багатенько, готуються просто. Та й з тістом не багато мороки, тож, навіть, не маститі господині зможуть з легкістю їх приготувати. Для начинки також можна використовувати смажені гриби з картоплею.
Інгредієнти для страви
Для тіста:
0,5 л молока
200 г маргарину
2 ст. ложки олії
2 яйця
0,5 ч. ложки солі
50 г дріжджів
2 ст. ложки цукру
1,2 кг борошна (скільки вбере тісто)
Для начинки:
500 г капусти
300 г свинини
3 цибулини
100 г олії
сіль, перець
Для змащування:
1 яйце
50 г вершкового масла
кілька зубків часнику.
Спробуйте ще приготувати пиріжки з сиром і зеленню
Як приготувати пиріжки
В теплому молоці розвести цукор, дріжджі, додати половину борошна, перемішати.
Поставити в тепле місце на 30 хвилин.
Потім додати сіль, збиті яйця, розтоплений маргарин, олію і борошно, що лишилося.
Замісити тісто так, щоб не липло до рук.
Накрити серветкою, поставити на годину в тепле місце.
Приготувати начинку.
М’ясо і цибулю порізати кубиками, капусту порізати дрібно.
Викласти капусту на сковорідку, додати трохи води, тушити 15 хвилин.
Додати олію, посолити, поперчити і тушити ще 15 хвилин.
Окремо обсмажити м’ясо з цибулею, посолити, поперчити.
З’єднати капусту з м’ясом і цибулею, добре перемішати.
Розділити тісто на шматочки, розкатати, викласти начинку, краї защепити.
Викласти вироби на деко, лишити на 30 хвилин, змастити збитим яйцем.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
Полити розтопленим вершковим маслом з товченим часником.
Також рекомендуєм рецепт сигар (пиріжків з капустою)
Якщо вам сподобався рецепт пиріжків з м’ясом і капустою, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах