Пікантна закуска з моркви і буряка
Рецепт простого овочевого салату, родзинкою якого є особливий пікантний маринад. Свіжа морква і буряк надзвичайно корисні, але вони не всім подобаються. А от приготовані овочі у спеціальному маринаді перетворяться на чудову закуску до будь-яких страв – чи м’ясних, чи рибних.
Інгредієнти для закуски
0,5 кг моркви
0,5 кг буряка
- Для маринаду:
4–5 ст. ложок оцту
3 ст. ложки цукру
1 ч. ложка солі
0,5 скл. соняшникової олії
1 велика голівка часнику
2 ч. ложки насіння кінзи або кмину
по дрібці чорного меленого та червоного пекучого перцю.
Рекомендуємо також рецепт бурякового салату з апельсином та оливками.
Як приготувати закуску з моркви і буряка
- Моркву та буряк потерти на грубій тертці.
- Приготувати маринад: горіхи і кінзу потовкти у ступці, додати оцет, цукор, сіль, перець, вичавлений часник, перемішувати, доки розтане цукор.
- Полити моркву й буряк маринадом, ретельно перемішати, покласти гніт, поставити на добу у холодне місце.
- Перед подачею на стіл викласти закуску в глибокий салатник або в неглибоку миску гіркою. Щедро полити маринадом.
Спробуйте ще приготувати капусту квашену з буряком по-грузинськи.
Якщо ви полюбляєте гостренькі та пікантні закуски і вам сподобався рецепт салату з моркви і буряка в особливому маринаді, будь ласка, напишіть про це у коментарях.