08.07.2015

Пікантна закуска з моркви і буряка

Рецепт простого овочевого салату, родзинкою якого є особливий пікантний маринад. Свіжа морква і буряк надзвичайно корисні, але вони не всім подобаються. А от приготовані овочі у спеціальному маринаді перетворяться на чудову закуску до будь-яких страв – чи м’ясних, чи рибних.

Інгредієнти для закуски

  • 0,5 кг моркви

  • 0,5 кг буряка

  • Для маринаду:
  • 4–5 ст. ложок оцту

  • 3 ст. ложки цукру

  • 1 ч. ложка солі

  • 0,5 скл. соняшникової олії

  • 1 велика голівка часнику

  • 10 волоських горіхів

  • 2 ч. ложки насіння кінзи або кмину

  • по дрібці чорного меленого та червоного пекучого перцю.

Рекомендуємо також рецепт бурякового салату з апельсином та оливками.

Як приготувати закуску з моркви і буряка

  • Моркву та буряк потерти на грубій тертці.
  • Приготувати маринад: горіхи і кінзу потовкти у ступці, додати оцет, цукор, сіль, перець, вичавлений часник, перемішувати, доки розтане цукор.
  • Полити моркву й буряк маринадом, ретельно перемішати, покласти гніт, поставити на добу у холодне місце.
  • Перед подачею на стіл викласти закуску в глибокий салатник або в неглибоку миску гіркою. Щедро полити маринадом.

Спробуйте ще приготувати капусту квашену з буряком по-грузинськи.

Якщо ви полюбляєте гостренькі та пікантні закуски і вам сподобався рецепт салату з моркви і буряка в особливому маринаді, будь ласка, напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.