Картопля «Грассель»
Звичайна картопля може стати коронною стравою. Для її приготування потрібно мінімум продуктів, а в результаті виходить смачний шедевр.
Інгредієнти для картоплі
8 картоплин
3 скибки білого хліба
50 г тертого сиру
50 мл олії
сіль, перець
- Для соусу:
200 г несолодкого йогурту або домашньої нежирної сметани
кріп, сік лимона, сіль, перець
Як приготувати «Грассель»
- Почищену і вимиту картоплю витерти насухо.
- Нарізати картоплю не дорізаючи її до кінця, для цього покласти картоплину на столову ложку і зробити глибокі надрізи. Лезо ножа буде упиратися в краї ложки.
- Помістити хліб у блендер і перемолоти його на крихту, змішати з сиром.
- Нафарширувати картоплю сирно-хлібною крихтою, обережно відкриваючи місця надрізів.
- Покласти фаршировану картоплю у форму, рясно змащену олією.
- Картоплю за допомогою пензлика теж змастити олією. Запікати в прогрітій до 190–200 градусів духовці приблизно годину.
- Через 30 хв після початку запікання знову змастити картоплю олією. Подавати із соусом.