08.07.2015

Картопля «Грассель»

Звичайна картопля може стати коронною стравою. Для її приготування потрібно мінімум продуктів, а в результаті виходить смачний шедевр.

Інгредієнти для картоплі

  • 8 картоплин

  • 3 скибки білого хліба

  • 50 г тертого сиру

  • 50 мл олії

  • сіль, перець

  • Для соусу:
  • 200 г несолодкого йогурту або домашньої нежирної сметани

  • кріп, сік лимона, сіль, перець

Як приготувати «Грассель»

  • Почищену і вимиту картоплю витерти насухо.
  • Нарізати картоплю не дорізаючи її до кінця, для цього покласти картоплину на столову ложку і зробити глибокі надрізи. Лезо ножа буде упиратися в краї ложки.
  • Помістити хліб у блендер і перемолоти його на крихту, змішати з сиром.
  • Нафарширувати картоплю сирно-хлібною крихтою, обережно відкриваючи місця надрізів.
  • Покласти фаршировану картоплю у форму, рясно змащену олією.
  • Картоплю за допомогою пензлика теж змастити олією. Запікати в прогрітій до 190–200 градусів духовці приблизно годину.
  • Через 30 хв після початку запікання знову змастити картоплю олією. Подавати із соусом.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.