Буряковий салат з апельсином та оливками
Рецепт надзвичайно ніжного і водночас пікантного салату з печеного буряка припаде до душі тим кулінарам, хто не боїться експериментувати. Це абсолютно несподіваний смак, яким можна здивувати гостей, а також потішити домочадців. Особливо оригінальна тут салатна заправка, взявши яку на озброєння, можна творити шедевр за шедевром.
Інгредієнти для бурякового салату
3 середні буряки
1 апельсин
2 ст. ложки оливкової олії
100 г оливок без кісточок
2 ст. ложки винного оцту
3 зубчики часнику
сіль, мелений перець, базилік до смаку.
Рекомендуємо також рецепт пісного салату з буряка та чорносливу.
Як приготувати буряковий салат з оливками та апельсином
- Буряки разом з часником покласти у фольгу, щільно замотати і запекти в духовці при 200 градусах 50-60 хвилин. Охолодити.
- Зубці часнику розім’яти до пастоподібного стану.
- Буряки порізати соломкою.
- Апельсин почистити, розділити на часточки, очистити від плівок, порізати.
- Приготувати заправку: змішати оливкову олію, оцет, часникове пюре, сіль, перець.
- Додати порізані навпіл оливки, шматочки апельсина, буряк, перемішати, накрити кришкою і поставити в холодне місце маринуватися на 2-3 години.
- Дістати салат, подати, посипавши листочками базиліку.
Спробуйте ще приготувати пікантну закуску з буряка та моркви.
Сподобався рецепт бурякового салату з апельсином та оливками? Готуєте подібний, але заправляєте інакше? Напишіть про свій досвід приготування у коментарях.