Буряковий салат з апельсином та оливками

Рецепт надзвичайно ніжного і водночас пікантного салату з печеного буряка припаде до душі тим кулінарам, хто не боїться експериментувати. Це абсолютно несподіваний смак, яким можна здивувати гостей, а також потішити домочадців. Особливо оригінальна тут салатна заправка, взявши яку на озброєння, можна творити шедевр за шедевром.

Інгредієнти для бурякового салату

  • 3 середні буряки

  • 1 апельсин

  • 2 ст. ложки оливкової олії

  • 100 г оливок без кісточок

  • 2 ст. ложки винного оцту

  • 3 зубчики часнику

  • сіль, мелений перець, базилік до смаку.

Рекомендуємо також рецепт пісного салату з буряка та чорносливу.

Як приготувати буряковий салат з оливками та апельсином

  • Буряки разом з часником покласти у фольгу, щільно замотати і запекти в духовці при 200 градусах 50-60 хвилин. Охолодити.
  • Зубці часнику розім’яти до пастоподібного стану.
  • Буряки порізати соломкою.
  • Апельсин почистити, розділити на часточки, очистити від плівок, порізати.
  • Приготувати заправку: змішати оливкову олію, оцет, часникове пюре, сіль, перець.
  • Додати порізані навпіл оливки, шматочки апельсина, буряк, перемішати, накрити кришкою і поставити в холодне місце маринуватися на 2-3 години.
  • Дістати салат, подати, посипавши листочками базиліку.

Спробуйте ще приготувати пікантну закуску з буряка та моркви.

Сподобався рецепт бурякового салату з апельсином та оливками? Готуєте подібний, але заправляєте інакше? Напишіть про свій досвід приготування у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора