Піца Чикаго | Рецепт з моцарелою та пармезаном

Піца «Чикаго» — не схожа на класичну італійську піцу, вона більше нагадує відкритий пиріг. Головною її відмінністю є те, що готується вона з характерно високими бортиками, які забезпечують багато місця для великої кількості сиру та ароматного соусу. Тому, пропонуємо рецепт чиказької піци з моцарелою, пармезаном, салямі та томатним соусом. Дізнайтеся як приготувати піцу по-чиказьки в глибокій формі з відео.

Чиказька піца — фірмова страва міста Чикаго, яка є досить незвичною, адже в ній шари начинки кладуться навпаки. Це пояснюється тим, що нижній шар моцарели потрібен для ізоляції тіста від рідини соусу а в деяких випадках ще й фаршу. Адже при випіканні, сік що виділяється, може промочити тісто, через що воно може не пропектися. В цьому рецепті, рідина залишається на поверхні, після чого просочується в хрусткі краї, роблячи їх більш м’якими та пухкими. І це ще не все, така послідовність потрібна і для того, щоб при випіканні сир не пригорів, адже чиказька страва випікається дещо довше ніж традиційна та при високій температурі. Проте, виходить дуже смачна, пухка та ситна.

Як приготувати чиказьку піцу в глибокій формі

Класична начинка для піци по-чиказьки складається з товстого шару сиру моцарела, ковбасок або м’ясного фаршу та томатного соусу. Томати повинні бути консервовані і обов’язково рубані великими шматочками, які повинні відчуватися, а не перетворенні в однорідну масу. Посипається така випічка невеликою кількістю пармезану. Обов’язково, послідовність повинна бути саме в такому порядку, знизу доверху. Іноді додаються ще гриби печериці або шматочки перцю чилі, для гостроти.

Це досить легкий, але дуже смачний варіант сніданку або обіду, яким можна нагодувати всю родину, адже за вагою, піца виходить досить великою. Тому, пропонуємо переглянути рецепт з відео, де ви дізнаєтесь всі поради стосовно приготування та зарядитесь масою позитиву від перегляду. Обов’язково перегляньте рецепт, адже якщо ви любитель традиційної піци, то така страва точно стане вашою улюбленою.

Після випікання в духовці, піцу по-чиказьки, рекомендується залишити приблизно 10 хвилин настоятися. Також, якщо почати їсти її одразу, можна обпектися через гарячий рідкий соус та велику кількість розплавленого сиру моцарела. Та й смакувати теплу піцу приємніше, аніж надто гарячу.

Інгредієнти

  • Борошно – 1 кг

  • Дріжджі – 6 г

  • Сіль – 18 г

  • Оливкова олія – 75 г

  • Вода – 550 г

  • Сир моцарела

  • Салямі

  • Сир пармезан

  • Часник

  • Цибуля

  • Томатна паста – 1 ст. л.

  • Помідори пелаті – 1 б.

  • Спеції: сіль, базилік

Приготуйте піцу з сирного тіста.

як приготувати чиказьку піцу в глибокій формі:

  • Для початку, потрібно просіяти борошно, далі додаємо туди дріжджі, сіль, олію. Потрохи вливаємо воду та починаємо замішувати тісто для піци.приготування піци по-чиказьки
  • Замішане тісто перекладаємо в іншу ємність, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в теплому місці приблизно на 30 хвилин.Тісто для піци
  • Готуємо піцу. Для початку нагріваю сковороду з оливковою олією та додаю туди порізану на середні шматочки цибулю. Можна порізати півкільцями.Начинка для піци
  • Нарізаємо часник і відправляємо у сковорідку. Далі кладемо томатну пасту та помідори пелаті, за допомогою лопатки подрібнюємо томати. Додаємо спеції, перемішуємо та залишаємо тушкуватись на мінімальному вогні до загустіння.Соус для чиказької піци
  • Готове тісто розкачуємо на посипаній попередньо борошном, поверхні. Форму для піци змащуємо олією та перекладаємо туди тісто. Тісто, яке залишилось, можна забрати за допомогою качалки і запекти разом з піцою, як хлібець.приготування тіста
  • Основою будь-якої чиказької піци, є сир моцарела, який викладається в першу чергу. Далі викладаємо щільним шаром ковбасу салямі (можна обрати будь-яку іншу на ваш смак).Начинка для чиказької страви
  • Наступним йде наш ароматний, томатний соус. Післячого, відправляємо піцу в духовку при температурі 200 градусів на 20 хвилин.Рецепт чиказької страви
  • Дістаємо готову піцу та посипаємо тертим пармезаном. Чиказька страва в духовці — готова, смакуйте разом із нами!Рецепт піци Чикаго

Спробуйте, швидку піцу в духовці.

Для вегетаріанців, можна приготувати піце без м’яса (овочеву), вийде доволі смачна та всеодно ситна страва. Чудово підійдуть гриби, цибуля, солодкий болгарський перець, цукіні та баклажани. Для соусу з томатів, можна додати улюблені спеції та прянощі, головне не перестаратися, щоб не зіпсувати смак всієї страви.

Таку піцу можна готувати не лише в духовці, а й на сковороді. Для цього, потрібно щедро змастити сковорідку рослинною олією або вершковим маслом, щоб було легко її дістати після випікання та отримати підсмажений ефект на зовнішній поверхні коржа.

Рекомендуємо: швидка піца на сковороді.

За бажанням, можна збільшити кількість шарів начинки для піци, але в такому випадку, варто збільшити і кількість тіста. Та й випікати доведеться дещо довше, адже страва стане більшою у висоту. Якщо за певних причин ви не можете використати пармезан та моцарелу, то замініть їх на дещо дешевші сорти сиру. Смак страви від цього сильно не зміниться. Нарізається піца Чикаго дуже гострим ножем з довгим лезом, від центру і до країв.

Пропонуємо піцу з грибами та ковбасою в мультиварці.

Теги: