Оселедець по-голландськи
Рецепт соленого оселедця із самої Голландії. Його там вважають гастрономічною гордістю та споживають мало не за кожним прийомом їжі – на сніданок, обід та вечерю. А ще для голландців це найпопулярніша вулична їжа, яку можна купити на кожному кроці.
Інгредієнти для закуски
Спробуйте ще приготувати оселедець маринований у домашніх умовах.
Як приготувати оселедець по-голландськи
- Оселедець розморозити, почистити, дістати кісточки, промити під проточною водою. Готове філе порізати на шматочки.
- Цибулю почистити від шкірки, помити і порізати кільцями.
- Моркву почистити, помити і також порізати кільцями.
- Лимон обдати кип’ятком і порізати тоненькими скибочками.
- Підготувати 2 баночки по 500 мілілітрів, помити і просушити їх.
- На дно банки викласти декілька шматочків лимона, моркви, цибулі, перець горошком, лавровий лист, порізану рибу, 1/2 чайної ложки цукру і солі.
- Інгредієнти викладати шарами, трішки притискаючи. Зверху має бути шар з моркви, цибулі та лимона.
- Баночку з оселедцем щільно закрити кришкою і поставити в холодильник на 3 дні.
- Кожного дня перевертати баночку 2 рази, щоб риба промаринувалась з усіх сторін.
Рекомендуємо також рецепт пікантного оселедця у томатному соусі.
Спробуйте приготувати оселедець по-голландськи та діліться рецептом і коментарями з друзями в соціальних мережах.