Медові пряники у глазурі
Пряники – популярні ласощі. Їх назва походить від слова «прянощі», які обов’язково мають входити до складу тіста. Це – кориця, кардамон, гвоздика тощо.
Інгредієнти для пряників
- Тісто:
1 яйце
1 склянка цукру
1 склянка меду (можна узяти 1:1 натурального і штучного)
250 грамів вершкового масла
1 столова ложка соди
по половині чайної ложки кардамону і гвоздики
2 чайні ложки кориці
- Глазур:
1 білок
1 склянка цукрової пудри
1 чайна ложка лимонного соку
Спробуйте ще приготувати торт медовий з чорносливом.
Як приготувати медові пряники
- У каструлі змішати мед, цукор та прянощі. Поставити на вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння.
- Знати каструлю з вогню, всипати соду і розмішати. Після цього у суміш покласти масло і розмішувати, поки воно розтане.
- Коли медово-масляна маса охолоне, вбити до неї яйце і розмішати.
- Борошно насипати у миску, зробити у ньому ямку і, вливаючи туди, рідку суміш, замісити м’яке тісто.
- Розкачувати його товщиною близько сантиметра і вирізати кружальця.
- Випікати їх при температурі 180 градусів.
- Тепер приготуємо глазур. Білок потрібно збити із лимонним соком. Поступово додавати цукрову пудру.
- Ще теплими пряники полити глазур’ю. Можна помазати за допомогою кулінарного пензлика. Почекати, поки глазур підсохне.
Радимо також рецепт печива у білковій глазурі.