Македонський гострий соус

Смачна і дуже пікантна альтернатива кетчупу. Любителям гострого це сподобається!

Інгредієнти для соусу

  • 10 кг помідорів

  • 250 г огірків

  • 600 г цукру

  • 0,5 скл. столового оцту

  • 120 г солі

  • 30 г червоного гострого перцю

  • 15 г меленого чорного перцю

  • 5 г гірчиці.

Приготуйте також  гострий соус “Звіробій”.

Як приготувати македонський соус

  • Приготувати томатний соус, розтерши помідори на пару.
  • Вимити свіжі або солоні огірки, пропустити через м’ясорубку або натерти.
  • З’єднати соус з цією масою, вварити на 2/3 об’єму, додати сіль, цукор, гострий перець, гірчицю, а наприкінці варіння оцет і сухі приправи (краще опустити у марлевій торбинці).
  • Соус киплячим розлити в банки, пастеризувати за температури 85–90 градусів півлітрові банки 7–8 хв, літрові – 12–15 хв.

Радимо ще рецепт домашньої аджики.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора