Варення з вишні з кісточками
Саме час подбати про солодкі запаси на зиму. У сезон соковитих вишень треба обов’язково приготувати кілька баночок ароматного варення.
Приготуйте ще агрусово-апельсинове варення.
Як приготувати вишневе варення
- Вишні вимити, висушити, перебрати. У велику каструлю влити кухоль води, всипати кухоль цукру та кухоль підготовлених вишень.
- Закип’ятити, зняти піну і варити 2–3 хв. Додати по кухлю цукру й вишень (води не доливати), варти 2–3 хв після закипання.
- Так продовжувати доти, доки вишні не закінчаться. Востаннє варення кип’ятити 10 хв, розкласти в сухі підігріті банки, закрутити.
Приготуйте ще смородинове варення за 5 хвилин.