Варення з вишні з кісточками

Поділитись публікацією:

Саме час подбати про солодкі запаси на зиму. У сезон соковитих вишень треба обов’язково приготувати кілька баночок ароматного варення.

Інгредієнти для варення

  • 1 кг вишень

  • 1 кг цукру

Приготуйте ще агрусово-апельсинове варення.

Як приготувати вишневе варення

  • Вишні вимити, висушити, перебрати. У велику каструлю влити кухоль води, всипати кухоль цукру та кухоль підготовлених вишень.
  • Закип’ятити, зняти піну і варити 2–3 хв. Додати по кухлю цукру й вишень (води не доливати), варти 2–3 хв після закипання.
  • Так продовжувати доти, доки вишні не закінчаться. Востаннє варення кип’ятити 10 хв, розкласти в сухі підігріті банки, закрутити.

Приготуйте ще смородинове варення за 5 хвилин.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...