Лимонно-вівсяні тістечка
Думаєте, вас уже нічим не здивуєш? Помиляєтеся. Адже ніжні тістечка з вершково-лимонним кремом не залишать байдужими нікого. Готуються дуже легко, виглядають неймовірно і просто тануть у роті. Головне, уберегтися від спокуси і не з’їсти смаколики одразу, адже їх потрібно годину потримати в холодильнику, щоб начинка захолола.
Ingredients
¼ скл. борошна
¼ скл. вівсяних пластівців
пів ч. ложки солі
пів ч. ложки соди
пів скл. цукру звичайного
пів скл. цукру коричневого
1 ч. ложка ванільного цукру
150 г вершкового масла
1 банка згущеного молока
1 ст. ложка натертої на дрібній тертці шкірки лимона
80 мл лимонного соку
0,5 ч. ложки лимонного лікеру чи екстракту
2 жовтки.
Спробуйте ще приготувати полуничні тістечка з сирним кремом
Directions
- Розігріти духовку до 180-ти градусів.
- В посудині змішати борошно, вівсяні пластівці, сіль, соду, звичайний і коричневий цукор. Все перемішати.
- Масло розтопити, додати суху суміш з посудини, а також ванілін. Перемішати.
- Половину суміші викласти на змащену форму для випікання і поставити в духовку на 15 хвилин. Після зазначеного часу дістати.
- В посудині змішати згущене молоко, терту цедру лимона, лимонний сік і лікер, а також жовтки.
- Викласти лимонну суміш на спечену основу, розрівняти.
- Зверху посипати другою половиною тіста, розкришуючи його руками.
- Запікати 25 хвилин до золотистої скориночки.
- Дістати з духовки, охолодити.
- Накрити і поставити в холодильник мінімум на годину.
- Розрізати на квадратики.
- Зберігати в холодильнику в контейнері, що закривається.
Рекомендуємо також рецепт трюфельних тістечок
Якщо вам сподобався рецепт лимонно-вівсяних тістечок, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.