Лимонно-вівсяні тістечка

Думаєте, вас уже нічим не здивуєш? Помиляєтеся. Адже ніжні тістечка з вершково-лимонним кремом не залишать байдужими нікого. Готуються дуже легко, виглядають неймовірно і просто тануть у роті. Головне, уберегтися від спокуси і не з’їсти смаколики одразу, адже їх потрібно годину потримати в холодильнику, щоб начинка захолола.


Інгредієнти для лимонно-вівсяних тістечок

¼ скл. борошна

¼ скл. вівсяних пластівців

пів ч. ложки солі

пів ч. ложки соди

пів скл. цукру звичайного

пів скл. цукру коричневого

1 ч. ложка ванільного цукру

150 г вершкового масла

1 банка згущеного молока

1 ст. ложка натертої на дрібній тертці шкірки лимона

80 мл лимонного соку

0,5 ч. ложки лимонного лікеру чи екстракту

2 жовтки.

 

Спробуйте ще приготувати полуничні тістечка з сирним кремом

 

Як приготувати тістечка з вівсянки та лимона

Розігріти духовку до 180-ти градусів.

В посудині змішати борошно, вівсяні пластівці, сіль, соду, звичайний і коричневий цукор. Все перемішати.

Масло розтопити, додати суху суміш з посудини, а також ванілін. Перемішати.

Половину суміші викласти на змащену форму для випікання і поставити в духовку на 15 хвилин. Після зазначеного часу дістати.

В посудині змішати згущене молоко, терту цедру лимона, лимонний сік і лікер, а також жовтки.

Викласти лимонну суміш на спечену основу, розрівняти.

Зверху посипати другою половиною тіста, розкришуючи його руками.

Запікати 25 хвилин до золотистої скориночки.

Дістати з духовки, охолодити.

Накрити і поставити в холодильник мінімум на годину.

Розрізати на квадратики.

Зберігати в холодильнику в контейнері, що закривається.

 

Рекомендуємо також рецепт трюфельних тістечок 

 

Якщо вам сподобався рецепт лимонно-вівсяних тістечок, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone