Квасоля, тушкована з помідорами та болгарським перцем
Ця страва з квасолі настільки ситна і смачна, що м’яса тут не потрібно. Втім, якщо ви все ж додасте трішки м’яса, вона тільки виграє від цього.
Інгредієнти для страви
2 склянки сухої квасолі
3 цибулини
2-3 морквини
1-2 баклажани
2-3 штуки болгарського перцю
3 помідори
соняшникова олія для смаження
часник
сіль
чорний мелений перець
Спробуйте також приготувати лобіо із квасолі та печериць.
Як приготувати квасолю з овочами
- Квасолю попередньо залити водою і нехай постоїть (можна цілу ніч). Тоді воду злити, налити свіжої, присолити і зварити до готовності.
- Баклажани почистити від плодоніжки і шкірки й довільно порізати. Посолити і залишити, щоб витік гіркий сік.
- Цибулю дрібно порізати і підсмажити на олії. Коли цибуля стане прозора, до неї додати натерту на грубій тертці моркву. Ще трохи посмажити. Додати порізаний дрібно болгарський перець.
- Коли підсмажиться і перець, додати відтиснуті від соку баклажани і перекручені на м’ясорубку чи подрібнені блендером помідори. Не забудьте усе посолити.
- Нарешті всипати варену квасолю і тушкувати все хвилин 15-20. Якщо суміш надто густа, можна долити юшки, у якій варилася квасоля.
- Наприкінці поперчити і додати подрібнені часник та зелень.
- Вживати можна як гарячим, так і холодним.
Радимо також рецепт квасолі у горщиках.