09.09.2015

Квашена капуста про запас

Щоб квашена капуста вдалася, її рекомендовано готувати на молодий або місяць, що зростає. Краще брати тугі качани пізніх сортів. Їх не мити, а тільки зняти верхні листки.

Інгредієнти для капусти

  • капуста

  • морква

  • Маринад:
  • 5 л води

  • 2–4 скл. цукру

  • 1 скл. солі

  • 50 мл 70% оцту.

Приготуйте також тушковану капусту в духовськи по-селянськи.

Як приготувати квашену капусту

  • Капусту нашаткувати соломкою, перетерти її з нарізаною або натертою морквою, можна додати насіння кропу або кмин, віджати і щільно утрамбувати в банки.
  • Відтак залити маринадом (попередньо звареним і охолодженим ) і закрутити металевими кришками.
  • Для маринаду: воду з сіллю і цукром довести до кипіння, трохи охолодити і влити оцет, охолодити до кімнатної температури.
  • На місяць поставити банки у прохолодне місце. Капуста виходить біла, хрумка, солодка і приємно-кислувата водночас. Чудово підходить і для салату і для борщу, і для тушкування, і для пирогів.

Скуштуйте також червона капуста тушкована у вині.

Сподобався рецепт квашеної капусти про запас – розкажіть про нього друзям!

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.