Капуста солена з буряком, часником і селерою

Зауважте: не можна солити капусту в алюмінієвому посуді, адже кислота роз’їдає алюміній. У результаті цього у капусту потрапляють шкідливі хімічні елєменти.

Інгредієнти для соленої капусти

  • 4 невеликі качани капусти

  • 4 буряка

  • 6–10 зубців часнику

  • шматок кореня селери.

  • Розсіл:
  • 1 л води

  • 1 ст. ложки солі

  • або 2,5 л води

  • 3 ст. ложки солі

  • 10–11 ст. ложки цукру

  • 4–5 ст. ложок 70% оцту.

Приготуйте також капусту кейл, запечену в духовці.

Як приготувати солену капусту з буряком

  • Невеликі качани капусти розрізати на 8 частин, перетинаючи качан.
  • Почищений буряк порізати пластинками завтовшки 0,5 см , часник посікти, корінь селери нарізати великими шматками.
  • На дно посудини укласти шар буряків, потім шар капусти, густо посипати часником і селерою, потім знову шар буряків і так заповнити посудину доверху.
  • Залити киплячим розсолом овочі так, щоб розсіл покрив їх.
  • Зберігати таку капусту потрібно у прохолодному місці.

Скуштуйте також грибний суп з пекінської капусти.

Сподобався рецепт капусти з буряком, часником і селерою – поділіться ним у соцмережах!

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора