Тушкована капуста в духовці по-селянськи

Поділитись публікацією:

На смак ця тушкована капуста дуже нагадує голубці. Це при тому, що в ній немає ані шматочка м’яса. А готувати її значно простіше. Смакуватиме як з картопляним пюре, так і з вареним рисом чи макаронами. Спробуйте один раз – ви готуватимете її навіть частіше, ніж традиційний бігос.

Інгредієнти для капусти по-селянськи

  • 1 велика або дві менші капустини

  • 2 цибулини

  • 1 морквина

  • 2 ст. ложки сметани

  • 2 ст. ложки майонезу

  • 2 ст. ложки томатної пасти або соусу

  • 1 ст. ложка сухих гірчичних зерен

  • 3 ст. ложки олії

  • сіль, чорний перець на смак

Спробуйте також приготувати млинці з капусти.

Як приготувати капусту в духовці

  • Капусту помити, обчистити в’яле та ушкоджене листя, видалити качани, порізати досить великими шматками 5х5 см і скласти у велику миску.
  • Цибулю порізати півкільцями, моркву потерти на крупній тертці, додати до капусти.
  • Так само додати решту інгредієнтів (крім олії), посолити, поперчити, добре вимішати руками, щоб кожен шматок капусти опинився в заправці і спеціях, і залишити на 30-40 хв.
  • За цей час капусту кілька разів перемішати руками.
  • Духовку розігріти до 180 градусів. У широку форму для запікання (бажано з кришкою) налити олії, розподілити її по дну і стінках і викласти капусту.
  • Поставити в духовку, накривши форму кришкою.
  • Перші 40 хв. тушкувати під кришкою, а потім зняти її і ще 20 хв. запікати у відкритій формі.
  • Дістати з духовки. Подавати гарячою, як самостійну страву або з гарніром.

Рекомендуємо рецепт капустяної запіканки.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...