Тушкована капуста в духовці по-селянськи
На смак ця тушкована капуста дуже нагадує голубці. Це при тому, що в ній немає ані шматочка м’яса. А готувати її значно простіше. Смакуватиме як з картопляним пюре, так і з вареним рисом чи макаронами. Спробуйте один раз – ви готуватимете її навіть частіше, ніж традиційний бігос.
Інгредієнти для капусти по-селянськи
1 велика або дві менші капустини
2 цибулини
1 морквина
2 ст. ложки сметани
2 ст. ложки майонезу
2 ст. ложки томатної пасти або соусу
1 ст. ложка сухих гірчичних зерен
3 ст. ложки олії
сіль, чорний перець на смак
Спробуйте також приготувати млинці з капусти.
Як приготувати капусту в духовці
- Капусту помити, обчистити в’яле та ушкоджене листя, видалити качани, порізати досить великими шматками 5х5 см і скласти у велику миску.
- Цибулю порізати півкільцями, моркву потерти на крупній тертці, додати до капусти.
- Так само додати решту інгредієнтів (крім олії), посолити, поперчити, добре вимішати руками, щоб кожен шматок капусти опинився в заправці і спеціях, і залишити на 30-40 хв.
- За цей час капусту кілька разів перемішати руками.
- Духовку розігріти до 180 градусів. У широку форму для запікання (бажано з кришкою) налити олії, розподілити її по дну і стінках і викласти капусту.
- Поставити в духовку, накривши форму кришкою.
- Перші 40 хв. тушкувати під кришкою, а потім зняти її і ще 20 хв. запікати у відкритій формі.
- Дістати з духовки. Подавати гарячою, як самостійну страву або з гарніром.
Рекомендуємо рецепт капустяної запіканки.