Горох в мультиварці Мулінекс | Скільки варити горохову кашу?

Як приготувати горох в мультиварці Мулінекс? Скільки варити горохову кашу з зеленого горошку? Яке повинно бути співвідношення води й гороху на суп? Як швидко зварити горох на рибалку? Всі відповіді на перераховані запитання ви дізнаєтесь у цій статті.

Горох, по ситості та корисності, нічим не поступається картоплі, проте чомусь про нього забули, а все тому, що готується він на плиті, досить довго, але з мультиваркою, таких проблем у вас не виникне. Адже навіть якщо не замочувати крупу, в мультиварці-скороварці, вона чудово розвариться.

Як варити горох в мультиварці

Як варити горох в мультиварці

Щоб горох вийшовсправді смачним, потрібно знати кілька рекомендацій. Якщо ви замочуєте його на ніч, то в результаті у вас вийде повноцінне пюре, якщо ж ви хочете отримати кашу зі шматочками гороху, замочувати не потрібно, лише промити, щоб вода стала прозорою. В процесі приготування, кашу краще все таки помішувати.

В пюре, ви можете додавати будь-що: гриби, масло, часник, сир, овочі, м’ясо, копченості, зелень чи навіть рибу. Якщо, воно у вас залишилось на наступний день, не потрібно його викидати, приготуйте краще з нього котлети або пиріжки. Найкращий режим для варки гороху – “Тушкування”, а ось наприклад “Плов” або “Гречка” тут не підійдуть, так як крупа,до кінця не провариться.

Горох з овочами в мультиварці Мулінекс

Горох з овочами в мультиварці Мулінекс

Горохова каша з овочами, наситить та урізноманітить ваше меню в піст, до того ж вона досить корисна, її можна готувати не лише для дорослих, а й для дітей. Калорійність горохової каші, залежить від додаткових інгрідієнтів, з овочами вона буде не набагато більше ніж зварений горох на воді. Щоб така каша, не провокувала здуття, рекомендується додавати в неї кріп. Така страва, ідеально підходить на кожен день, і стане чудовим гарніром до м’ясних страв.

Інгредієнти

  • 1 скл гороху

  • 2 цибулини

  • 2 морквини

  • 4 шт помідорів

  • 1 шт болгарського перцю

  • 2 скл води

  • Зелень: кріп та петрушка

  • 2 ст. л олії

  • Сіль, перець

Рекомендуємо, гороховий суп з м’ясом і ребрами

як приготувати горох в мультиварці-скороварці

  • Для початку, заливаємо горохводою та залишаємо на кількка годин.
  • Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на тертку , а солодкий перець — соломкою, видаляючи насіння.
  • Чашу мультиварки Мулінекс, змащуємо олією та обсмажуємо цибулю, протягом 3-4 хвилин, далі вкидаємо моркву, через 5 хвилин додаємо болгарський перець та обсмажуємо протягом 4 хвилин в режимі “Підігрів” або “Випічка”, не закриваючи кришку.
  • Після чого, додаємо замочений та промитий горох, заливаємо водою. Вмикаємо режим “Тушкування” та залишаємо на 2 години. Після звукового сигналу ддаємо сіль та перець, перемішуємо та залишаємо ще на 10 хвилин в режимі “Підігрів”. Подавати посипавши свіжою зеленню.

Пісний горох на воді в мультиварці

Не думайте, що горохова каша на воді, виходить прісною, навпаки, вона досить смачна, не калорійна, а якщо додати трішки спецій та зелені, то вийде чудовий та ситний обід. Коли вона стає холодною, її можна різати ножем на скибочки, після чого ви можете обсмкжити їх на олії та смакувати як закуску. Щоб пришвидшити процес приготування, додайте дрібку соди, вона допоможе швидше розварити крупу.За бажанням, можете обсмажити цибулю, порізану півкільцями, після чого вкинути горох та продовжити готування.

Інгредієнти

  • 1 скл гороху

  • 2 скл води

  • Олія

  • Сіль, перець

  • Зелень

Приготуйте, пісний класичний суп-пюре.

Приготування

  • Горох ретельно промиваємо та замочуємо у воді на кілька годин. Після чого, ще раз промити.
  • Тепер, змащуємо олією чашу мультиварки та закидаємо крупу, заливаючи водою. Готуємо в режимі “Тушкування” приблизно 2 години. За 5 хвилин до кінця приготування додаємо сіль та перець. Так горох звариться швидше.
  • Коли каша буде готова, перемішайте її та залишіть у приладі ще на 10 хвилин. Потім, викладіть у посуд та посипте подрібненою зеленню.

Як швидко зварити горох на рибалку

Горох в мультиварці для рибалки

Одна з улюблених приманок для риби, є саме горох, але для цього, його потрібно рпавильно приготувати. Приготувавши за нашим рецептом, горох для рибоовлі, ви підвищите уловимість приманки. Його можна використовувати і в текучій, і в повільній воді, результат буде чудовим. Найчастіше, така приманка притягує всі види коропа, ляща, сазана, а також такі як карась та язь. Сіль для приготування не використовується.

Інгредієнти

  • Цілі зерна гороху

  • 1 л води

  • 2 ч. л. соди

  • 2=3 зубчики часнику

Пропонуємо, горох з м’ясом в мультиварці Редмонд.

Приготування

  • Для початку замочуємо горох у воді, додаємо соду та залишаємо на 5 годин.
  • Висипаємо горох в мультиварку, додаємо пропущений через прес часник, акуратно перемішуємо. Перекладаємо його у друшлак скороварки.
  • Вмикаємо режим “На пару” і готуємо 35 хвилин. Горошок, повинен вийти цільний та не розсипатися під час натискання.

Скільки варити горохову кашу з жовтого та зеленого горошку?

Скільки варити горохову кашу

Перед тим, як відварити горох, його потрібно спочатку замочити у воді. Ідеальний час, вважається приблизно 4-5 годин, алеякщо потримати його і 2 години, він всеодно відвариться, хоч і трішки довше. Можна готувати і горох без замочування, але тоді варити доведеться близько 3 годин, ще й постійно доливати воду і помішувати, щоб не пригорів. Можна ще пришвидшити процес приготування, додавши у воду для замочування, дрібку соди, тоді витримувати його у цьому розчині, вистачить і 3 годин, а результат вийде таким, як після тривалого замочування. Після цього, його потрібно ретельно промити. Під час варіння, рекомендується додати трішки олії або вершкового масла, це допоможе пришвидшити приготування.

Ще один спосіб швидкого приготування, заключається в тому, що потрібно створити перепад температури. Для цього заливаємо горох холодною водою, щоб вона трішки покрила крупу, доводим до кипіння, а потім час від часу доливаємо холодну воду, щоразу доводячи до кипіння. Таким чином горох розвариться набагато швидше.

Скільки варити кашу з зеленого гороху

На відміну від жовтого гороху, зелений вариться в кілька разів швидше. Для початку, промийте його, потім залийте водою та поставте на великий вогонь, доведіть до кипіння, після чого, зменшіть вогонь до середнього, знову доведіть до кипіння, додайте солі та варіть близько 10 хвилин, якщо горох заморожений, готуйте його на 1-2 хвилини довше. Витягнять зелений горошок з води та збийте блендером до стану пюре. Можна додати шматок вершкового масла.

Ви завжди можете додати до страви підсмажене з цибулею м’ясо, бекон або різні копченості. Завдяки тому, що горохова каша багата на білок, її можна подавати як самостійну страву, разом з салатом зі свіжих овочів або консервацією.

Співвідношення води й гороху на суп?

Співвідношення води й гороху на суп?

Сьогодні, існує безліч рецепів горохового супу, з різними додатковими компонентами, але незважаючи на це, він всеодно залишається ситним, смачним та ще й корисним. Адже в ньому міститься багато рослинного білка, амінокислот, мікроелементів та вітамінів. Загалом, на каструлю, об’ємом в 5 літрів, потрібно 2-2,5 склянки сухого гороху (краще колотого). Для 3 літрів, вистачить 1,5 склянки гороху, для 1 л буде достатньо 1 скл крупи, для більш рідкого супу, можна додати і 0,5 скл. Пропорції можуть зінюватися, в залежності від певного рецепту. Пришвдшити приготування, можна олією або маслом, доданим до бульйону.

Спробуйте, підливу з грибами до гороху.

Теги: