Куряче філе у вершковому соусі
Куряче філе – корисне, дієтичне м’ясо, яке, до того ж, швидко готується. Воно завжди виручить, якщо до вас завітають неочікувані гості. З нього можна приготувати цікаві страви, одну з яких ми пропонуємо вам. Отже, рецепт приготування курячого філе у вершковому соусі.
Інгредієнти для страви
600 грамів курячого філе
200 грамів печериць свіжих або консервованих
200 грамів сметани або майонезу
150 грамів твердого сиру
2 столові ложки вершкового масла
2 зубці часнику
1 цибулина
сіль і перець до смаку.
Рекомендуємо також рецепт курячих грудок у часниковому соусі.
Як приготувати
- Печериці порізати і обсмажити на вершковому маслі до готовності, посолити і поперчити. Все ретельно вимішати.
- Якщо у вас консервовані печериці, їх не потрібно вже смажити, а лише порізати на шматочки.
- Форму для запікання змазати вершковим маслом і викласти куряче філе, яке потрібно розрізати навпіл, посолити і поперчити. За бажанням можна додати свої улюблені приправи.
- На філе викласти порізані печериці, а також цибулю, порізану тонкими напівкільцями.
- Подрібнити часник і перемішати його зі сметаною. Отриманою сумішшю змастити цибулю і посипати все потертим на дрібній тертці сиром.
- Форму для запікання розмістити в розігріту до 180º духовку приблизно на 40 хвилин. Час запікання залежить і від розміру курячого філе, тому варто спостерігати за процесом приготування.
Перегляньте також 8 оригінальних рецептів приготування курки.
А вам сподобався рецепт курячого філе у вершковому соусі? Збережіть його собі і не забудьте приготувати. Діляться своїми враженнями в коментарях.