25.11.2015

Консервований «Чорнослив у шоколаді»

Якщо ви – шанувальник однойменних цукерок, то цей оригінальний рецепт сливового варення з додованням какао посяде чільне місце у вашому записнику. Усього доба настоювання та година кип’ятіння – і взимку чорнослив у шоколаді тішитиме вас не після походу до супермаркету, а після відвідин хатньої комори. Корисно, смачно і дешево!

Інгредієнти для сливового варення

  • 4 кг сливок (таких, щоб легко відділялися кісточки)

  • 2 кг цукру

  • 80 г ванільного цукру

  • 100 г какао-порошку.

Рекомендуємо також рецепт сливового соусу до м’яса.

Як приготувати варення «Чорнослив у шоколаді»

  • Сливки промити, повідривати хвостики, видалити кісточки. Засипати половиною порції цукру (1 кг), перемішати і поставити у прохолодне місце на добу.
  • Через 24 години додати решту цукру, какао і ванільний цукор. Перемішати, щоб цукор і какао розподілилися по сливках рівномірно і поставити на вогонь.
  • Після закипання уварювати варення на повільному вогні 40-60 хвилин.
  • Готове варення гарячим розлити в стерильні банки і закупорити.
  • Готове варення чудово підходить для приготування відкритих пирогів, тортів та тістечок.
  • Але найкраще смакує як самостійний десерт, особливо з горішками.
  • Порада від ЇСТИ: замість какао можна розчинити у гарячому варенні 100-грамову плитку чорного шоколаду.

Спробуйте також приготувати фруктові цукерки.

Якщо вам сподобався рецепт консервованого чорносливу в шоколаді? Готували минулого літа подібний, але додавали ще якісь спеції? Напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.