Консервований «Чорнослив у шоколаді»
Якщо ви – шанувальник однойменних цукерок, то цей оригінальний рецепт сливового варення з додованням какао посяде чільне місце у вашому записнику. Усього доба настоювання та година кип’ятіння – і взимку чорнослив у шоколаді тішитиме вас не після походу до супермаркету, а після відвідин хатньої комори. Корисно, смачно і дешево!
Інгредієнти для сливового варення
4 кг сливок (таких, щоб легко відділялися кісточки)
2 кг цукру
80 г ванільного цукру
100 г какао-порошку.
Рекомендуємо також рецепт сливового соусу до м’яса.
Як приготувати варення «Чорнослив у шоколаді»
- Сливки промити, повідривати хвостики, видалити кісточки. Засипати половиною порції цукру (1 кг), перемішати і поставити у прохолодне місце на добу.
- Через 24 години додати решту цукру, какао і ванільний цукор. Перемішати, щоб цукор і какао розподілилися по сливках рівномірно і поставити на вогонь.
- Після закипання уварювати варення на повільному вогні 40-60 хвилин.
- Готове варення гарячим розлити в стерильні банки і закупорити.
- Готове варення чудово підходить для приготування відкритих пирогів, тортів та тістечок.
- Але найкраще смакує як самостійний десерт, особливо з горішками.
- Порада від ЇСТИ: замість какао можна розчинити у гарячому варенні 100-грамову плитку чорного шоколаду.
Спробуйте також приготувати фруктові цукерки.
Якщо вам сподобався рецепт консервованого чорносливу в шоколаді? Готували минулого літа подібний, але додавали ще якісь спеції? Напишіть про це в коментарях.