Свинина, запечена в рукаві у мультиварці
Ароматна, соковита, натуральна, неймовірно смачна свинина, приготовлена в мультиварці у власному соку, без жодного грама жиру чи олії. У рецепті усього чотири складники, а смак – на мільйон. Приготуйте – вашим рідним сподобається.
Інгредієнти для запеченого м’яса
1 кг свинини (найкраще підійде шия)
5-6 зубців часнику
сіль, чорний мелений перець до смаку.
Рекомендуємо також рецепт свинячої шинки в торбинці.
Як приготувати свинину в мультиварці
- М’ясо ретельно вимити, промокнути паперовою серветкою. Натерти сіллю, перцем і часником.
- Покласти м’ясо в каструлю, накрити кришкою і поставити в холод добу маринуватися. За цей час м’ясо кілька разів перевернути.
- Замариноване м’ясо покласти в пакет для запікання, зав’язати кінці.
- Кладемо пакет з м’ясом в мультикаструлю, загнувши зав’язані кінці догори. Налити води так, щоб вона закривала м’ясо наполовину.
- Обрати режим «тушкування», час приготування – 2 години.
- Після сигналу про завершення приготування вимкнути мультиварку, але м’ясо не діставати і кришку не відкривати ще 2 години. Після цього витягнути рукав із мультикаструлі і дати трохи охолонути.
- В рукаві зробити маленький отвір і злити весь утворений сік (його можна потім використати для тушкування картоплі).
- Дістати з рукава м’ясо і поставити на деякий час в холодильник, щоб легше різалось. Після чого свинину можна різати на скибочки і подавати.
- Порада від ЇСТИ: на етапі маринування спробуйте додати до м’яса 100-150 мл яблучного вина або соку. Це пом’якшить м’ясні волокна і надасть свинині витонченого аромату.
Спробуйте ще приготувати свинячу рульку у пивному соусі в мультиварці.
Сподобався рецепт свинячої шиї, запеченої в рукаві у мультиварці? Готували подібний, лише в духовці? Опишіть свої враження у коментарях.