Свинина, запечена в рукаві у мультиварці

Ароматна, соковита, натуральна, неймовірно смачна свинина, приготовлена в мультиварці у власному соку, без жодного грама жиру чи олії. У рецепті усього чотири складники, а смак – на мільйон. Приготуйте – вашим рідним сподобається.

Інгредієнти для запеченого м’яса

  • 1 кг свинини (найкраще підійде шия)

  • 5-6 зубців часнику

  • сіль, чорний мелений перець до смаку.

Рекомендуємо також рецепт свинячої шинки в торбинці.

Як приготувати свинину в мультиварці

  • М’ясо ретельно вимити, промокнути паперовою серветкою. Натерти сіллю, перцем і часником.
  • Покласти м’ясо в каструлю, накрити кришкою і поставити в холод  добу маринуватися. За цей час м’ясо кілька разів перевернути.
  • Замариноване м’ясо покласти в пакет для запікання, зав’язати кінці.
  • Кладемо пакет з м’ясом в мультикаструлю, загнувши зав’язані кінці догори. Налити води так, щоб вона закривала м’ясо наполовину.
  • Обрати режим «тушкування», час приготування – 2 години.
  • Після сигналу про завершення приготування вимкнути мультиварку, але м’ясо не діставати і кришку не відкривати ще 2 години. Після цього витягнути рукав із мультикаструлі і дати трохи охолонути.
  • В рукаві зробити маленький отвір і злити весь утворений сік (його можна потім використати для тушкування картоплі).
  • Дістати з рукава м’ясо і поставити на деякий час в холодильник, щоб легше різалось. Після чого свинину можна різати на скибочки і подавати.
  • Порада від ЇСТИ: на етапі маринування спробуйте додати до м’яса 100-150 мл яблучного вина або соку. Це пом’якшить м’ясні волокна і надасть свинині витонченого аромату.

Спробуйте ще приготувати свинячу рульку у пивному соусі в мультиварці.

Сподобався рецепт свинячої шиї, запеченої в рукаві у мультиварці? Готували подібний, лише в духовці? Опишіть свої враження у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора