22.09.2016

Грушеве варення з маком

Доки пора заготівлі продуктів на зиму у розпалі, пропонуємо актуальний і оригінальний рецепт дещо незвичного, але дуже гарного на вигляд і смачного варення. Зрештою, це готова начинка до булочок, круасанів, млинців

Інгредієнти

  • 0,6 кг груш

  • 250 г цукру

  • ½ лимона

  • 2 ст. ложки маку

  • 1 п. ванільного цукру

Рекомендуємо також рецепт апельсинового джему із кабачків

Приготування

  • Груші помити, розрізати навпіл, очистити від серцевини, порізати кубиками і скласти в каструлю.
  • З лимона вичавити сік, полити ним груші, додати цукор. Лишити на ніч.
  • Мак обсмажити в сухій сковорідці, постійно помішуючи.
  • Поставити каструлю з грушами на вогонь, довести до кипіння і варити ще 15 хвилин.
  • Додати мак і ванільний цукор, проварити ще 15 хвилин.
  • Розлити у стерильні банки і закатати.

Спробуйте також приготувати апельсинове варення в хлібопічці

Якщо вам сподобався рецепт грушевого варення з маком, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.