01.10.2015

Грибна смажанка

Що може бути краще після осіннього дня, проведеного в лісі на «тихому полюванні» – тільки пательня грибної смажанки. Цей рецепт – універсальний, тож гриби можуть бути будь-які, головне – зібрані власними руками. Якщо ж грибний день не вдався – не біда! Підійдуть навіть магазинні печериці.

Інгредієнти для грибної смажанки

  • 1 кг грибів (лісових або печериць)

  • 3 великі цибулини

  • 400 г сметани

  • 100 мл соняшникової олії

  • сіль, перець, зелень на смак.

Приготуйте ще ароматний суп-пюре з білих грибів.

Як приготувати гриби в сметані

  • Лісові гриби попередньо відварити в підсоленій воді (печериці варити не потрібно).
  • Якщо грибочки завеликі – розрізати на 2-4 частини.
  • Цибулю порізати не дуже дрібно, викласти на пательню з розігрітою олією і підсмажити до золотистого кольору.
  • Додати до цибулі відварені або сирі печериці. Смажити до тих пір, поки не випарується рідина.
  • Додати сметану, посолити, поперчити, продовжувати готувати на середньому вогні хвилин 10-15.
  • За 1-2 хвилини до закінчення приготування додати посічену зелень.

Радимо також переглянути рецепт млинцевого пирога з грибами.

Якщо вам сподобався рецепт грибної смажанки – поділіться ним у соціальних мережах з вашими друзями.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.