Грибна смажанка
Що може бути краще після осіннього дня, проведеного в лісі на «тихому полюванні» – тільки пательня грибної смажанки. Цей рецепт – універсальний, тож гриби можуть бути будь-які, головне – зібрані власними руками. Якщо ж грибний день не вдався – не біда! Підійдуть навіть магазинні печериці.
Інгредієнти для грибної смажанки
1 кг грибів (лісових або печериць)
3 великі цибулини
400 г сметани
100 мл соняшникової олії
сіль, перець, зелень на смак.
Приготуйте ще ароматний суп-пюре з білих грибів.
Як приготувати гриби в сметані
- Лісові гриби попередньо відварити в підсоленій воді (печериці варити не потрібно).
- Якщо грибочки завеликі – розрізати на 2-4 частини.
- Цибулю порізати не дуже дрібно, викласти на пательню з розігрітою олією і підсмажити до золотистого кольору.
- Додати до цибулі відварені або сирі печериці. Смажити до тих пір, поки не випарується рідина.
- Додати сметану, посолити, поперчити, продовжувати готувати на середньому вогні хвилин 10-15.
- За 1-2 хвилини до закінчення приготування додати посічену зелень.
Радимо також переглянути рецепт млинцевого пирога з грибами.
Якщо вам сподобався рецепт грибної смажанки – поділіться ним у соціальних мережах з вашими друзями.