Суп-пюре із гарбуза
Гарбузовий сезон у розпалі. А у нас – новий гарбузовий рецепт. Суп-пюре – не такий популярний гість на наших українських кухнях. Однак любителів його стає дедалі більше. Густий, наваристий, ситний, помаранчевий – він чудово зігріває в осінні холоди.
Інгредієнти для гарбузового супу
1 л м’ясного бульйону
700 г гарбуза
1 цибулина
1 морквина
3 картоплини
2 ст. ложки олії
100 мл сметани
4-6 скибок несвіжого багета
2 зубці часнику
сіль, перець, зелень на смак.
Радимо також рецепт гарбузової каші на молоці.
Як приготувати гарбузовий суп-пюре
- Зварити бульйон на курячому або телячому м’ясі.
- Гарбуз і картоплю порізати кубиками, цибулю – півкільцями, моркву натерти на грубій тертці.
- Розігріти в пательні олію, покласти всі порізані овочі і обсмажити протягом 10 хв.
- Покласти підсмажу до бульйону, довести до кипіння і варити під кришкою на середньому вогні близько 15 хвилин.
- Посолити, поперчити, додати сметану, збити у блендері. Змелене пюре ще раз довести до кипіння.
- Скибки багету порізати кубиками, обсмажити разом із подрібненим часником у невеликій кількості добре розігрітої олії до золотистого кольору.
- Подавати суп гарячим, в глибоких піалах. У кожну порцію покласти посічену зелень та кілька грінок.
Рекомендуємо ще приготувати гарбузово-сирну запіканку.
Якщо вам сподобався рецепт гарбузового супу-пюре, прокоментуйте враження у коментарях. Нам цікаво знати вашу думку.