Горіхова халва по-домашньому
Халва має «живі» компоненти – жиророзчинні вітаміни, фосфоліпіди, які перешкоджають старінню організму людини. «Лікує душу, живить мозок і наповнює серце радістю» – це все про халву. Тож готуйте і смакуйте!
Інгредієнти для халви
100 г вершкового масла
1 скл. борошна
1 скл. цукру
100 г подрібнених волоських горіхів
2 скл. води
ванілін.
Рекомендуємо також класичний рецепт домашньої халви.
Як приготувати халву по-домашньому
- Розчинити цукор у воді і поварити 5 хв. У великій сковороді потрібно розтопити масло, обсмажити у ньому борошно та горіхи до світло-коричневого кольору.
- Стежити, щоб не було грудочок. Залити це борошно з горіхами цукровим сиропом і варити, доки суміш не нагадуватиме густу сметану.
- Зняти з вогню, додати ванілін. Халву потрібно охолодити, виклавши на велику пласку тарілку.
- Така халва найкраще смакуватиме з несолодким чаєм або молоком.