23.05.2015

Чурчхела

Хіба може бути десерт смачніший і корисніший, ніж чурчхелла? Якщо у Крим не збираєтеся, то готуйте цю смакоту вдома!

Інгредієнти для чурчхели

  • 1,5 л виноградного соку

  • 1 скл. очищених волоських горіхів

  • 1 скл. борошна

  • 0,5 скл. цукру.

Як приготувати чурчхелу

  • Розділити горіхи на половинки і щільно нанизати на міцно нитку, закріпивши з обох кінців.
  • Варто лишити кілька сантиметрів нитки для того, щоб потім її можна було підвісити.
  • Виноградний сік (вичавлений самотужки або куплений у магазині) потрібно варити протягом двох годин, підсипаючи цукор і постійно помішуючи.
  • Коли сироп трохи охолоне, додати просіяне борошно, стежачи, щоб не було грудочок.
  • Потримати на малому вогні, постійно помішуючи, поки вона за консистенцією не нагадуватиме кисіль.
  • Горіхи на нитці потрібно кілька разів вмочити у виноградний сироп, витримуючи по півхвилини.
  • Тепер потрібно висушити чурчхелу, підвісивши її на сонячному підвіконні.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.