Чурчхела
Хіба може бути десерт смачніший і корисніший, ніж чурчхелла? Якщо у Крим не збираєтеся, то готуйте цю смакоту вдома!
Інгредієнти для чурчхели
1,5 л виноградного соку
1 скл. очищених волоських горіхів
1 скл. борошна
0,5 скл. цукру.
Як приготувати чурчхелу
- Розділити горіхи на половинки і щільно нанизати на міцно нитку, закріпивши з обох кінців.
- Варто лишити кілька сантиметрів нитки для того, щоб потім її можна було підвісити.
- Виноградний сік (вичавлений самотужки або куплений у магазині) потрібно варити протягом двох годин, підсипаючи цукор і постійно помішуючи.
- Коли сироп трохи охолоне, додати просіяне борошно, стежачи, щоб не було грудочок.
- Потримати на малому вогні, постійно помішуючи, поки вона за консистенцією не нагадуватиме кисіль.
- Горіхи на нитці потрібно кілька разів вмочити у виноградний сироп, витримуючи по півхвилини.
- Тепер потрібно висушити чурчхелу, підвісивши її на сонячному підвіконні.