Халва по-домашньому
Приготувати халву в домашніх умовах зовсім не складно. І нічого особливого для цього не треба. Необхідні ж продукти можна купити у найближчому магазині.
Ingredients
2 склянки неочищеного насіння соняшника
1,5 склянки борошна
1 склянка цукру
1/3 склянки води
150 грамів соняшникової олії
Directions
- Насіння помити й обсмажити. Двічі перекрутити його через м’ясорубку.
- Окремо на сковорідці без додавання будь-якого жиру обсмажити борошно: постійно його помішувати ложкою, поки воно не набуде коричнюватого кольору.
- Змішати борошно з насінням, після чого ще кілька разів перекрутити усе через м’ясорубку.
- Приготувати сироп: залити цукор водою, закип’ятити, зняти піну і варити, поки не зникне смак сирої води.
- Гарячий сироп з’єднати з олією, додати перемелене насіння, швидко розмішати і викласти у форму.
- Готову страву покласти у холодильник під прес.
Також спробуйте приготувати плавлений сир в домашніх умовах.