Рахат-лукум
Рецепт «турецької насолоди» вигадав відомий кондитер за наказом султана, якому набридло гризти тверді солодощі. У результаті низки експериментів з’явилися м’які, ніжні на смак ласощі, які неважко готувати.
Інгредієнти для рахат-лукум
5 скл. цукру
2 скл. води
0,5 склянки крохмалю
цедра з 1 апельсина
5 ст. ложок цукрової пудри.
Як приготувати рахат-лукум
- Розчинити крохмаль в 1 скл. холодної води.
- Окремо у каструлю влити воду, що лишилася, і всипати цукор.
- Постійно помішуючи, довести до кипіння і тримати на середньому вогні ще 20 хв.
- У киплячий цукровий сироп влити розведений крохмаль, зменшити вогонь і додати цедру. Суміш тримати на малому вогні, поки не загусне.
- Коли суміш злегка охолоне і зможе легко відділятися від стінок каструлі, викласти її у формочки й залишити на 5 год у холодному місці.
- Готовий лукум порізати на квадратики та посипати цукровою пудрою.
- Особливо смакує з несолодким чорним цейлонським чаєм.