Рахат-лукум

Рецепт «турецької насолоди» вигадав відомий кондитер за наказом султана, якому набридло гризти тверді  солодощі. У результаті низки експериментів з’явилися м’які, ніжні на смак ласощі, які неважко готувати.

Інгредієнти для рахат-лукум

  • 5 скл. цукру

  • 2 скл. води

  • 0,5 склянки крохмалю

  • цедра з 1 апельсина

  • 5 ст. ложок цукрової пудри. 

Як приготувати рахат-лукум

  • Розчинити крохмаль в 1 скл. холодної води.
  • Окремо у каструлю влити воду, що лишилася, і всипати цукор.
  • Постійно помішуючи, довести до кипіння і тримати на середньому вогні ще 20 хв.
  • У киплячий цукровий сироп влити розведений крохмаль, зменшити вогонь і додати цедру. Суміш тримати на малому вогні, поки не загусне.
  • Коли суміш злегка охолоне і зможе легко відділятися від стінок каструлі, викласти її у формочки й залишити на 5 год у холодному місці.
  • Готовий лукум порізати на квадратики та посипати цукровою пудрою.
  • Особливо смакує з несолодким чорним цейлонським чаєм.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора