Галетне печиво в домашніх умовах

Найвідоміше галетне печиво – «Марія». Саме його радять давати маленьким дітям, мовляв, воно найбезпечніше. Однак якщо почитати склад магазинної «Марії», то можна знайти складники, які не дуже бажані малюкам. У такому випадку хочеться приготувати галетне печиво власноруч і за рецептом, у якому тільки натуральні інгредієнти.

Інгредієнти для печива

Можна також приготувати цукрове печиво.

Як приготувати галетне печиво

  • Яйце збиваємо з цукром, додаємо молоко, соду, погашену лимонним соком, ванільний цукор.
  • Борошно перетираємо з висівками і маслом, вливаємо рідку суміш. Замішуємо тісто. Воно не повинне липнути до рук, але й не має бути дуже тугим.
  • Розкачуємо тісто завтовшки 3 міліметри і вирізаємо печиво довільної форми. Дірочки у ньому можна зробити за допомогою виделки.
  • Викласти на деко, змащене олією.
  • Випікати при температурі 200 градусів.

Рекомендуємо ще рецепт печива на варених жовтках.

Якщо вам сподобався рецепт домашнього галетного печива, поширте його в соціальних мережах та висловіть свої побажання в коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора