Галетне печиво в домашніх умовах
Найвідоміше галетне печиво – «Марія». Саме його радять давати маленьким дітям, мовляв, воно найбезпечніше. Однак якщо почитати склад магазинної «Марії», то можна знайти складники, які не дуже бажані малюкам. У такому випадку хочеться приготувати галетне печиво власноруч і за рецептом, у якому тільки натуральні інгредієнти.
Інгредієнти для печива
1 яйце
100 грамів молока
50 грамів цукру
30 грамів вершкового масла
четвертина чайної ложки соди
1 столова ложка висівок
ванільний цукор.
Можна також приготувати цукрове печиво.
Як приготувати галетне печиво
- Яйце збиваємо з цукром, додаємо молоко, соду, погашену лимонним соком, ванільний цукор.
- Борошно перетираємо з висівками і маслом, вливаємо рідку суміш. Замішуємо тісто. Воно не повинне липнути до рук, але й не має бути дуже тугим.
- Розкачуємо тісто завтовшки 3 міліметри і вирізаємо печиво довільної форми. Дірочки у ньому можна зробити за допомогою виделки.
- Викласти на деко, змащене олією.
- Випікати при температурі 200 градусів.
Рекомендуємо ще рецепт печива на варених жовтках.
Якщо вам сподобався рецепт домашнього галетного печива, поширте його в соціальних мережах та висловіть свої побажання в коментарях.