16.05.2015

Форель у винно-імбирному соусі

Так, червона риба – сьогодні недешеве задоволення. Та іноді все-таки можна себе побалувати. Тим паче риба – це так корисно!

Інгредієнти для форелі

  • 200 г форелі

  • 10 г імбиру

  • 2 зубці часнику

  • 100 мл білого сухого вина

  • 1 ч. ложка крохмалю

  • 50 мл соєвого соусу

  • 100 г курячого бульйону

  • борошно для панірування, сіль, перець.

Спробуйте також рецепт горбуші у імбирно-винному соусі.

Як приготувати форель у соусі

  • Часник потрібно скибочками, імбир потерти. Суміш із часнику та імбиру підсмажити на олії до золотавого кольору, влити у сковорідку соєвий соус.
  • Окремо вимішати вино з бульйоном і влити до решти інгредієнтів. Довести суміш до кипіння та влити крохмаль, розведений у воді, для згущення, постійно помішуючи.
  • Рибу запанірувати у борошні. Сіль можна не додавати, оскільки соєвий соус додасть страві солоності.
  • Обсмажити рибу на великому вогні до золотистої шкірочки. Доводити рибу до повної готовності не потрібно.
  • Викласти рибу у глибоку термостійку посудину, залити готовим соусом та довести до кипіння у духовці.
  • На гарнір можна подати рис або рисову лапшу, зелень. Імбир надає особливого смакового відтінку цій страві.

Рекомендуємо також приготувати горбушу слабо-солену.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.