Форель у винно-імбирному соусі
Так, червона риба – сьогодні недешеве задоволення. Та іноді все-таки можна себе побалувати. Тим паче риба – це так корисно!
Інгредієнти для форелі
200 г форелі
10 г імбиру
2 зубці часнику
100 мл білого сухого вина
1 ч. ложка крохмалю
50 мл соєвого соусу
100 г курячого бульйону
борошно для панірування, сіль, перець.
Спробуйте також рецепт горбуші у імбирно-винному соусі.
Як приготувати форель у соусі
- Часник потрібно скибочками, імбир потерти. Суміш із часнику та імбиру підсмажити на олії до золотавого кольору, влити у сковорідку соєвий соус.
- Окремо вимішати вино з бульйоном і влити до решти інгредієнтів. Довести суміш до кипіння та влити крохмаль, розведений у воді, для згущення, постійно помішуючи.
- Рибу запанірувати у борошні. Сіль можна не додавати, оскільки соєвий соус додасть страві солоності.
- Обсмажити рибу на великому вогні до золотистої шкірочки. Доводити рибу до повної готовності не потрібно.
- Викласти рибу у глибоку термостійку посудину, залити готовим соусом та довести до кипіння у духовці.
- На гарнір можна подати рис або рисову лапшу, зелень. Імбир надає особливого смакового відтінку цій страві.
Рекомендуємо також приготувати горбушу слабо-солену.