Кальмар з часником і соусом “Табаско”
Плівка з кальмара знімається легко, ніби панчоха, тільки якщо він свіжозаморожений. На жаль, у наших магазинах такий рідко можна знайти. У такому разі знадобится дві тарілки. В одну слід покласти кальмари, залити окропом, швидко вийняти і перекласти у миску з холодною водою. Від різкого перепаду температури плівка, що покриває ніжне м’ясо кальмара, відстає і легко знімається. Тепер можна готувати.
Інгредієнти для кальмарів
2 тушки кальмара
4 зубці часнику
50 мл соусу «Табаско»
сіль, перець.
Спробуйте також приготувати оселедець у томатному соусі.
Як приготувати кальмари із часником
- Перед приготуванням тушки підсушити у рушнику, нафарширувати пластинками часнику та соусом.
- «Табаско» готують із червоного перцю, оцту та солі. Він має кислий, пікантний смак. Зручніше купувати «Табаско» у магазині, ніж готувати самому.
- Закріпити тушку кальмара зубочисткою і обсмажити з обох сторін на великому вогні.
- Якщо кальмар смажити довше як три хвилини, м’ясо вийде жорсткуватим.
- Страву подавати зі свіжими овочами, листям салату, оливками та лимоном.