10.12.2015

Шпроти в домашніх умовах

Хіба кілька годин затраченого часу не варті того, щоб споживати якісний і натуральний рибний продукт? Однозначно так! Домашні шпроти за цим рецептом виходять ніжні і приємні на колір, вони чудово виглядатимуть на канапках. А рибна консистенція нічим не відрізнятиметься від виготовлених та консервованих у промислових умовах. У домашніх шпротах така ж м’яка кісточка, адже вони готуються на мінімальному вогні близько 3-х годин.

Інгредієнти для шпротів

  • 1 кілограм дрібної риби (кілька, мойва, хамса)

  • 4 жмені сухого цибулиння

  • 100 грамів соняшникової олії

  • 2 столові ложки солі

  • 0,5 склянки дуже міцного чорного чаю

  • чорний перець (мелений і горошок)

  • 6-8 шт. лаврового листя

  • бульйонний кубик зі смаком бекону (на бажання).

Спробуйте також приготувати скумбрію, запечену в банці.

Як приготувати домашні шпроти

  • Промити лушпиння цибулі, залити водою (приблизно 1,5 л) і залишити на 3-5 годин. Поставити на вогонь, варити 20 хвилин після закипання. Відставити, охолодити, процідити.
  • Заварити  дуже міцний чай (1 пакетик на півсклянки окропу).
  • Рибу почистити, видалити голови та нутрощі, добре промити.
  • Цибульний відвар змішати чаєм та сіллю, перемішати до повного розчинення солі.
  • Рибу акуратно викласти у глибоке деко спинками догори (чим щільніше одна до одної, тим краще – рибини краще збережуть форму). Рівномірно посипати спеціями, полити олією і вилити підготовлений солений розчин (його має вийти приблизно 1 л) цибулиння з чаєм.
  • За 5-10 хвилин до кінця приготування влийте в каструлю рідкий дим.
  • Поставити у духовку на мінімальну температуру (130-140 градусів) і готувати 2-3 години. Потрібно стежити за рівнем рідини, щоб риба підсушилася, але не підгоріла.
  • Готові шпроти рекомендується зберігати в холодильнику.
  • Можна використовувати як до канапок, так і в салатах.

Рекомендуємо також рецепт дрібної рибки у томаті, як з консерви.

Шпроти в домашніх умовах

Якщо вам сподобався рецепт домашніх шпротів, якщо ви любите готувати рибні страви і маєте в своєму кухарському арсеналі цікаві рецепти, будь ласка, напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.