«Червона ікра» з оселедця та манки
Звісно, якщо купувати справжню червону лососеву ікру для вас не проблема – тоді просто закрийте вкладку і не читайте цей рецепт. Якщо ж ви в душі рибна людина і полюбляєте рибні страви у всіх їх проявах і варіантах – тоді ця «ікорка» для вас!
Інгредієнти для псевдоікри
1 склянка томатного соку
1 склянка манної крупи
1 склянка рафінованої олії без запаху
2 оселедці (або 500 г філе)
1 цибулина
Рекомендуємо також рецепт гострого оселедця в томатносу соусі.
Як приготувати «червону ікру» з манки та оселедця
- Склянку томатного соку і склянку олії змішати і нагріти в не емальованій каструлі або пательні.
- Щойно суміш закипить, тонкою цівкою, не перестаючи мішати, всипати манну крупу.
- Продовжувати помішувати до тих пір, поки помаранчева маса не загусне і не почне відставати від стінок посудини. Зняти з вогню, охолодити.
- Якщо оселедець не патраний, ретельно його почистити, промити у проточній воді, видалити кісточки і зняти шкірку. Риб’ячу ікру чи молока не викидати, а використати разом із філе.
- Підготовлене філе оселедця і почищену цибулину пропустити через м’ясорубку. Додати цю масу до охолодженої червоної манки. Добре вимішати. Скуштувати і при потребі досолити.
- Готову «ікру» поставити на кілька годин (а краще на добу!) у холодильник, щоб наситилася рибним ароматом.
- Охолоджену рибно-манну масу намастити на чорний хліб з маслом. Прикрасити гілочкою кропу або петрушки.
Приготуйте також маринований оселедець у домашніх умовах.
Якщо вам сподобався рецепт «червоної ікри» з оселедця та манки, прокоментуйте його на сайті “Їсти” та поширте у своїх улюблених соцмережах.