09.07.2015

Борщ «Для коханого»

Рецепт справжнього борщу, який має мати на озброєнні кожна українська господиня – з дотриманням усіх правил та з використанням найкращих продуктів. Вважається, що цей борщ стає особливо гарний і розкриває повноту смаку лише на наступний день після приготування. Пам’ятайте, що шлях до серця чоловіка лежить через велику миску доброго борщу!

Інгредієнти для борщу

  • 0,5 кг свинячої грудинки з реберцями

  • 0,4 кг червоного буряка

  • 0,4 кг капусти

  • 0,2 кг картоплі

  • 1 морква

  • 2 цибулини

  • 1 великий болгарський перець

  • 1 стручок гострого перцю

  • 5–7 помідорів

  • зелень кропу і петрушки

  • сіль, перець за смаком.

Спробуйте приготувати борщ-капусняк на копчених реберцях.

Як приготувати борщ

  • Зайве сало з грудинки зрізати (воно ще знадобиться). М’ясо нарізати порційними шматками, покласти в холодну воду разом з очищеною цибулиною. Каструлю поставити на вогонь. У процесі варіння знімати піну.
  • Поки вариться м’ясо, очистити буряк, нарізати її соломкою й опустити в каструлю через 5-7 хвилин після того, як закипить м’ясо. Варити все разом хвилин 40.
  • Цибулину вийняти з бульйону. Замість неї покласти в бульйон картоплю, нарізану кубиками. Посолити за смаком.
  • Помідори очистити від шкірки, протерти на тертці або подрібнити в блендері, покласти на сковороду і згасити, щоб маса стала густою.
  • Після того, як картопля повариться 5-7 хвилин після закипання, ввести в каструлю томатну масу. Тут же додати половину солодкого перцю, нарізаного півкільцями. Слідом за ним практично з перервою в 5 хвилин додати нашатковану капусту.
  • Другу цибулину, моркву і другу половину перцю нарізати і обсмажити на олії до золотистого кольору і додати в борщ.
  • Після цього всипати в борщ дрібно рубану зелень, вимкнути вогонь, накрити каструлю кришкою і залишити борщ настоюватися на 40 хвилин мінімум.
  • На бажання у борщ можна додати затірку, приготовану з сала, часнику та солі.

Скуштуйте ще борщ чернігівський на грушках.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.