Справжній червоний борщ | Рецепт в баняку на природі VS Класичний

Як варити український борщ з ребрами та квасолею? Справжній червоний борщ з м’ясом є родзинкою української кухні, про який знають в усьому світі. Пропоную дізнатися 2 способи приготування: рецепт в баняку, якому 70 років на природі та старовинний, класичний варіант.

Спеціально для вас ми підготували відео-рецепт червоного борщу, який готували в селі, на природі, де повністю відсутній зв’язок. Ми, гадаємо що іноді варто побути без гаджетів, в колі родини та друзів, а щоб з користю розважитись можете приготувати українську страву за нашим рецептом.

Рецепт справжнього борщу, який має мати на озброєнні кожна українська господиня – з дотриманням усіх правил та з використанням найкращих продуктів. Вважається, що цей борщ стає особливо гарний і розкриває повноту смаку лише на наступний день після приготування. Пам’ятайте, що шлях до серця чоловіка лежить через велику миску доброго борщу!

Як варити український борщ з ребрами та квасолею на природі

Рецептів борщу існує безліч, хтось готує з м’ясом, куркою, хтось пісний, з квасолею, тощо. А хтось додає свої секрети приготування червоного борщу. Замість традиційної, білокачанної капусти ми взяли синю, а ще додали яблуко, яке доповнило смак страви. Готуйте за нашим рецептом, і переконайтесь самі, що приготований борщ в баняку на природі, всеодно смачніший, ніж класичний в домашніх умовах, адже такий ми смакуємо ледь не щодня, і хочеться чогось нового. Приготуйте на велику компанію, і смакуйте в колі друзів, поки ще лишилось кілька теплих днів. Подавати зі сметаною та зеленою цибулею, а ще зі шматочками свіжого сала і пампушками.

Інгредієнти для української страви з квасолею

  • Ребра

  • Картопля

  • Цибуля

  • Буряк

  • Яблуко

  • Морква

  • Помідор

  • Синя капуста

  • Квасоля

  • Олія

  • Яблучний оцет

  • Соєвий соус

  • Томатна паста

  • Сіль, перець

  • Лавровий лист

  • Часник, свіжа зелень

Приготування борщу з ребрами

  • Розрізаємо ребра на середні шматки. Варимо бульйон.
  • Нарізаємо кубиками цибулю, і відправляємо до бульйону.
  • Тепер натираємо червоний буряк, моркву та одне яблуко. Кубиками ріжемо помідор. Капусту шинкуємо.
  • Розігріваємо сковорідку, вливаємо олію та смажимо буряк, додаємо яблучний оцет, соєвий соус та томатну пасту. Далі вкидаємо моркву, помідор, яблуко, сіль та перець. Перемішуємо і смажимо до готовності.
  • В бульйон кладемо порізану кубиками картоплю, квасолю та синю капусту. Кидаємо лавровий лист.
  • Коли картопля приготується, додаємо туди засмажку. Залишаємо кипіти кілька хвилин.
  • Після чого, додаємо часник та порізану зелень. Знімаємо з вогню та залишаємо настоятись 10 хвилин.

Інгредієнти для борщу

  • 0,5 кг свинячої грудинки з реберцями

  • 0,4 кг червоного буряка

  • 0,4 кг капусти

  • 0,2 кг картоплі

  • 1 морква

  • 2 цибулини

  • 1 великий болгарський перець

  • 1 стручок гострого перцю

  • 5–7 помідорів

  • зелень кропу і петрушки

  • сіль, перець за смаком.

Спробуйте приготувати борщ-капусняк на копчених реберцях.

Як приготувати борщ

  • Зайве сало з грудинки зрізати (воно ще знадобиться). М’ясо нарізати порційними шматками, покласти в холодну воду разом з очищеною цибулиною. Каструлю поставити на вогонь. У процесі варіння знімати піну.
  • Поки вариться м’ясо, очистити буряк, нарізати її соломкою й опустити в каструлю через 5-7 хвилин після того, як закипить м’ясо. Варити все разом хвилин 40.
  • Цибулину вийняти з бульйону. Замість неї покласти в бульйон картоплю, нарізану кубиками. Посолити за смаком.
  • Помідори очистити від шкірки, протерти на тертці або подрібнити в блендері, покласти на сковороду і згасити, щоб маса стала густою.
  • Після того, як картопля повариться 5-7 хвилин після закипання, ввести в каструлю томатну масу. Тут же додати половину солодкого перцю, нарізаного півкільцями. Слідом за ним практично з перервою в 5 хвилин додати нашатковану капусту.
  • Другу цибулину, моркву і другу половину перцю нарізати і обсмажити на олії до золотистого кольору і додати в борщ.
  • Після цього всипати в борщ дрібно рубану зелень, вимкнути вогонь, накрити каструлю кришкою і залишити борщ настоюватися на 40 хвилин мінімум.
  • На бажання у борщ можна додати затірку, приготовану з сала, часнику та солі.

Скуштуйте ще борщ чернігівський на грушках.

На нашому youTube каналі “How to Cook That” — ви знайдете ще більше смачних та оригінальних рецептів на природі.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора