Справжній червоний борщ | Рецепт в баняку на природі VS Класичний
Як варити український борщ з ребрами та квасолею? Справжній червоний борщ з м’ясом є родзинкою української кухні, про який знають в усьому світі. Пропоную дізнатися 2 способи приготування: рецепт в баняку, якому 70 років на природі та старовинний, класичний варіант.
Спеціально для вас ми підготували відео-рецепт червоного борщу, який готували в селі, на природі, де повністю відсутній зв’язок. Ми, гадаємо що іноді варто побути без гаджетів, в колі родини та друзів, а щоб з користю розважитись можете приготувати українську страву за нашим рецептом.
Рецепт справжнього борщу, який має мати на озброєнні кожна українська господиня – з дотриманням усіх правил та з використанням найкращих продуктів. Вважається, що цей борщ стає особливо гарний і розкриває повноту смаку лише на наступний день після приготування. Пам’ятайте, що шлях до серця чоловіка лежить через велику миску доброго борщу!
Як варити український борщ з ребрами та квасолею на природі
Рецептів борщу існує безліч, хтось готує з м’ясом, куркою, хтось пісний, з квасолею, тощо. А хтось додає свої секрети приготування червоного борщу. Замість традиційної, білокачанної капусти ми взяли синю, а ще додали яблуко, яке доповнило смак страви. Готуйте за нашим рецептом, і переконайтесь самі, що приготований борщ в баняку на природі, всеодно смачніший, ніж класичний в домашніх умовах, адже такий ми смакуємо ледь не щодня, і хочеться чогось нового. Приготуйте на велику компанію, і смакуйте в колі друзів, поки ще лишилось кілька теплих днів. Подавати зі сметаною та зеленою цибулею, а ще зі шматочками свіжого сала і пампушками.
Інгредієнти для української страви з квасолею
Ребра
Картопля
Цибуля
Буряк
Яблуко
Морква
Помідор
Синя капуста
Квасоля
Олія
Яблучний оцет
Соєвий соус
Томатна паста
Сіль, перець
Лавровий лист
Часник, свіжа зелень
Приготування борщу з ребрами
- Розрізаємо ребра на середні шматки. Варимо бульйон.
- Нарізаємо кубиками цибулю, і відправляємо до бульйону.
- Тепер натираємо червоний буряк, моркву та одне яблуко. Кубиками ріжемо помідор. Капусту шинкуємо.
- Розігріваємо сковорідку, вливаємо олію та смажимо буряк, додаємо яблучний оцет, соєвий соус та томатну пасту. Далі вкидаємо моркву, помідор, яблуко, сіль та перець. Перемішуємо і смажимо до готовності.
- В бульйон кладемо порізану кубиками картоплю, квасолю та синю капусту. Кидаємо лавровий лист.
- Коли картопля приготується, додаємо туди засмажку. Залишаємо кипіти кілька хвилин.
- Після чого, додаємо часник та порізану зелень. Знімаємо з вогню та залишаємо настоятись 10 хвилин.
Інгредієнти для борщу
0,5 кг свинячої грудинки з реберцями
0,4 кг червоного буряка
0,4 кг капусти
0,2 кг картоплі
1 морква
2 цибулини
1 великий болгарський перець
1 стручок гострого перцю
5–7 помідорів
зелень кропу і петрушки
сіль, перець за смаком.
Спробуйте приготувати борщ-капусняк на копчених реберцях.
Як приготувати борщ
- Зайве сало з грудинки зрізати (воно ще знадобиться). М’ясо нарізати порційними шматками, покласти в холодну воду разом з очищеною цибулиною. Каструлю поставити на вогонь. У процесі варіння знімати піну.
- Поки вариться м’ясо, очистити буряк, нарізати її соломкою й опустити в каструлю через 5-7 хвилин після того, як закипить м’ясо. Варити все разом хвилин 40.
- Цибулину вийняти з бульйону. Замість неї покласти в бульйон картоплю, нарізану кубиками. Посолити за смаком.
- Помідори очистити від шкірки, протерти на тертці або подрібнити в блендері, покласти на сковороду і згасити, щоб маса стала густою.
- Після того, як картопля повариться 5-7 хвилин після закипання, ввести в каструлю томатну масу. Тут же додати половину солодкого перцю, нарізаного півкільцями. Слідом за ним практично з перервою в 5 хвилин додати нашатковану капусту.
- Другу цибулину, моркву і другу половину перцю нарізати і обсмажити на олії до золотистого кольору і додати в борщ.
- Після цього всипати в борщ дрібно рубану зелень, вимкнути вогонь, накрити каструлю кришкою і залишити борщ настоюватися на 40 хвилин мінімум.
- На бажання у борщ можна додати затірку, приготовану з сала, часнику та солі.
Скуштуйте ще борщ чернігівський на грушках.
На нашому youTube каналі “How to Cook That” — ви знайдете ще більше смачних та оригінальних рецептів на природі.