Борщова заправка з капустою та буряком | Консервування на зиму

Борщова заправка по-українськи з капустою та буряком -найкращий спосіб заготовки, яка заощадить ваш час. Пропонуємо консервування на зиму з квасолею та болгарським перцем. Рецепт розрахований на 3 кілограми буряка. Консервована заготівля на зиму з овочів до перших страв, завжди стає в пригоді. Тому, обов’язково беріть рцепт собі на замітку.

Рецепт для найбільш зайнятих господинь, яким ніколи стояти біля плити. Це борщ у банці. Відкрив, у бульйон вкинув, картоплі і сметани додав – і смачний обід готовий! Дуже зручно! Адже витративши лише один день на приготування, ви весь рік зможете готувати смачний український борщ всього за 30 хвилин.

Борщова заправка з квасолею, капустою та буряком на зиму

Борщова заправка з квасолею, капустою та буряком на зиму

Приготувавши цю заправку, вам буде потрібно лише відварити бульйон, картоплю, додати заправку і перша страва – готова! Головне, замочуйте квасолю, це допоможе не лише швидше приготувати приправу, а й позбутися від шкідливих речовин. В заготовку можете додавати будь-які спеції та трави: коріандр, паприка, імбир, базилік, коріандр, лавровий лист, тощо. Будьте обережні з останнім, інакше страва може гірчити.

Заправка на зиму для червоного борщу з капусти та буряка

Якщо у вас немає помідорів, можете використати розведену, томатну пасту. Але співвідношення води і пасти, визначайте самостійно, так як концентрація може бути різною. Обов’язково, використовуйте стерилізовані банки, інакше через короткий термін, банки можуть вибухнути.

Інгредієнти для заправки

Приготуйте також овочеву заправку “Швидкий борщ”.

Як приготувати заправку до борщу

  • Квасолю попередньо замочити у воді на 8 годин. Після чого, відварити до напівготовності.
  • Помідори, перець і цибулю дрібно порізати.
  • Моркву і буряк натерти. Капусту нашаткувати.
  • Овочі скласти у велику каструлю, додати квасолю, перемішати, додати цукор та сіль.
  • Тушкувати, часто помішуючи, 30 хв.
  • Борщову заправку гарячою розкласти по банках, закрити кришками і обгорнути ковдрою до повного охолодження.

Рекомендуємо, овочі консервовані “Швидкий борщ”.

Після відкриття заготівлі, зберігати її у холодильнику. Для приготування ви можете використовувати некрасиві плоди. Головне вирізайте пошкоджені ділянки овочів. Якщо на поверхні овочів, знаходиться невелика цвіль, відразу викидайте їх. Навіть, якщо ви відріжете цю частину, спори вже будуть знаходитись всередині плоду. Теплова обробка, її не знищить. Якщо знехтувати цими порадами, банки можуть вибухнути та покритися цвіллю.

Для гостроти та пікантності додайте трішки гострого перцю. Якщо ж ви не любите надто гострі страви,досить буде взяти кілька зубчиків часнику. Борщ на зиму в банці, значно заощадить ваш час та сили, під час приготування перших страв.

А ви колись готували справжній гуцульський борщ?

Сподобався рецепт домашньої заправки до червоного борщу? Поширте його в соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора