Борщ-капусняк на копчених реберцях
Особливий і обов’язковий до приготування рецепт. Завдяки копченостям борщ набуває приємного аромату димку. А в дуеті з квашеною капустою він звучить просто ідеально. Їси і ще хочеться! Добавки проситимуть усі. І рецепт питатимуть. Тож неодмінно збережіть у закладки.
Інгредієнти для борщу
- На 3,5 л води:
500 г квашеної капусти
500 г картоплі
300 г копчених реберець
100 г моркви
150 г цибулі
2 скл. темної квасолі
2 лаврових листка
соняшникова олія для смаження
2 ст. ложки борошна
4–5 зубців часнику
сіль, перець, зелень.
А ви використовуєте хліб-тарілку для борщу?
Як приготувати капусняк
- Квасолю замочити на 8–12 год, поміняти воду і варити до готовності. Копчені реберця покласти в каструлю з водою і варити 30 хв на невеликому вогні.
- Квашену капусту промити, добре її відтиснути і додати в каструлю з реберцями. Відтак додати порізану кубиками картоплю, довести до кипіння і варити 25-30 хв.
- Тим часом зварену квасолю невеликими порціями викласти на друшляк і перетерти товкачем, щоб відділити м’якоть від шкірки. В перем’яту квасолю потрохи доливати воду, в якій вона варилася.
- Квасолю з дуже тонкою шкіркою можна просто відцідити, добре розім’яти товкачем і разом з водою, в якій вона варилася, додати в каструлю. Квасолеве пюре додати в каструлю і посолити капусняк.
- Порізану півкільцями цибулю смажити на олії 7-8 хв Потім додати потерту на крупній терці моркву і обсмажити. Додати в каструлю обсмажені моркву і цибулю, а також лавровий лист.
- В цій же сковорідці спасерувати на олії 2 ст. л. борошна до світло-коричневого кольору і також додати в каструлю.
- Вичавити часник, проварити ще 2 хв, накрити кришкою і дати настоятись 20-30 хв. Подавати із зеленню.
Дізнайтеся 16 фактів про український борщ, яких ви точно не знали.
Якщо вам сподобався рецепт капусняку на копчених реберцях, будь ласка, напишіть про це у коментарях.