Бездріжджова кекс-паска
Ніжна й ароматна кекс-паска готується порівняно швидко, оскільки в рецепті не використовуються дріжджі, а відповідно і час економиться. Якщо випікати її в маленьких формочках для кексів, отримаєте красиві, маленькі, акуратні пасочки. Їх дуже зручно брати з собою і дарувати в якості невеличкого подаруночка. А діти будуть просто в захваті!
Ingredients
400 грамів борошна
120 грамів цукрової пудри
300 мілілітрів молока
60 грамів вершкового масла
50 грамів родзинок без кісточок
2 курячі яйця
4 столові ложки лимонного соку
1 ч. ложка лимонної цедри
1 чайна ложка соди або розпушувача
пакетик ванільного цукру
0, 25 ч. ложки куркуми.
Спробуйте ще приготувати німецький великодній кекс.
Directions
- Вершкове масло дістати з холодильника, покласти в каструльку, на маленькому вогні розтопити і залишити щоб охолонуло.
- Відділити жовтки від білків. Жовтки перетерти з цукровою пудрою, додати ванільний цукор, перемішуючи, поступово додавати розтоплене масло і лимонний сік і цедру.
- Родзинки залити теплою водою і залишити на 20 хвилин, процідити і просушити на серветці
- Борошно просіяти і розділити на 2 частини. Одну частину перемішати з куркумою і розпушувачем для тіста або содою, додати в яєчну масу, влити молоко і акуратно перемішати.
- Поступово додавати іншу частину борошна. Якщо додати все борошно відразу, то тісто буде дуже круте.
- Родзинки присипати борошном і з’єднати з тістом, добре перемішати.
- Яєчні білки збити, додавши дрібку солі до білосніжної маси і акуратно ввести їх в тісто, легенько вимішати.
- Форми для кексу змазати вершковим маслом, викласти тісто і поставити в розігріту духовку.
- Паску випікати при температурі 180º приблизно 30 хвилин, але якщо використовуєте більшу форму для паски то час збільшити до 45-60 хвилин (залежно від величини).
- Готову паску дістати з духовки, охолодити. Прикрасити глазур’ю.
Рекомендуємо також переглянути 7 рецептів великодніх пасок, які вдаються завжди.
Якщо вам сподобався рецепт бездріжджової кекс-паски, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.