27.04.2016

Бездріжджова кекс-паска

Ніжна й ароматна кекс-паска готується порівняно швидко, оскільки в рецепті не використовуються дріжджі, а відповідно і час економиться. Якщо випікати її в маленьких формочках для кексів, отримаєте красиві, маленькі, акуратні пасочки. Їх дуже зручно брати з собою і дарувати в якості невеличкого подаруночка. А діти будуть просто в захваті!

Інгредієнти

  • 400 грамів борошна

  • 120 грамів цукрової пудри

  • 300 мілілітрів молока

  • 60 грамів вершкового масла

  • 50 грамів родзинок без кісточок

  • 2 курячі яйця

  • 4 столові ложки лимонного соку

  • 1 ч. ложка лимонної цедри

  • 1 чайна ложка соди або розпушувача

  • пакетик ванільного цукру

  • 0, 25 ч. ложки куркуми.

Спробуйте ще приготувати німецький великодній кекс.

Приготування

  • Вершкове масло дістати з холодильника, покласти в каструльку, на маленькому вогні розтопити і залишити щоб охолонуло.
  • Відділити жовтки від білків. Жовтки перетерти з цукровою пудрою, додати ванільний цукор, перемішуючи, поступово додавати розтоплене масло і лимонний сік і цедру.
  • Родзинки залити теплою водою і залишити на 20 хвилин, процідити і просушити на серветці
  • Борошно просіяти і розділити на 2 частини. Одну частину перемішати з куркумою і розпушувачем для тіста або содою, додати в яєчну масу, влити молоко і акуратно перемішати.
  • Поступово додавати іншу частину борошна. Якщо додати все борошно відразу, то тісто буде дуже круте.
  • Родзинки присипати борошном і з’єднати з тістом, добре перемішати.
  • Яєчні білки збити, додавши дрібку солі до білосніжної маси і акуратно ввести їх в тісто, легенько вимішати.
  • Форми для кексу змазати вершковим маслом, викласти тісто і поставити в розігріту духовку.
  • Паску випікати при температурі 180º приблизно 30 хвилин, але якщо використовуєте більшу форму для паски то час збільшити до 45-60 хвилин (залежно від величини).
  • Готову паску дістати з духовки, охолодити. Прикрасити глазур’ю.

Рекомендуємо також переглянути 7 рецептів великодніх пасок, які вдаються завжди.

Якщо вам сподобався рецепт бездріжджової кекс-паски, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.