Святковий маковий сирник
Нетрадиційний рецепт улюбленого десерту. Смачний і дуже оригінальний сирник з маком та шоколадним тістом легко готується, вишукано виглядає і обов’язково стане родзинкою святкового столу.
Ingredients
- Для тіста:
300 грамів пісочного печива
125 грамів вершкового масла
2 столові ложки какао
- Для начинки:
500 грамів кисломолочного сиру
350 грамів макової маси
120 грамів цукру
80 грамів чорного шоколаду
80 грамів ванільного пудингу
40 мілілітрів молока
3 курячі яйця.
Спробуйте ще приготувати справжній львівський сирник.
Directions
- Пісочне печиво подрібнити за допомогою блендера або кухонного комбайна, додати какао.
- Вершкове масло розтопити і з’єднати з подрібненим печивом, ретельно перемішати.
- Підготувати роз’ємну форму для випічки, викласти підготовлену масу з печива, какао і масла.
- Розрівняти тісто, зробити бортики, міцно притискаючи тісто. Поставити в холодильник форму із заготовкою.
- В чаші блендера перемішати кисломолочний сир, цукор, 2 курячі яйця і 40 грамів ванільного пудингу. Маса має бути однорідною.
- Макову масу помістити в чашу блендера і збити з 1 яйцем та 40 грамами ванільного пудингу. Збивати близько 1 хвилини.
- З холодильника дістати форму з заготовкою, викласти половину сирної маси, потім макову начинку і поверх знову сирну. Кожен шар акуратно розрівнювати.
- Поставити маковий сирник у розігріту духовку і випікати при температурі 180º приблизно 60 хвилин.
- Вимкнути духовку, відкрити двері і залишити так сирник щоб охолов, не виймаючи з духовки.
- Приготувати шоколадну глазур. Підігріти молоко, до 45º. Якщо буде надто гаряче, то шоколад звернеться. Шоколад поламати на шматочки і покласти в тепле молока, швидко перемішувати до однорідної маси.
- Дістати охолоджений маковий сирник з духовки і полити шоколадом.
Рекомендуємо також рецепт краківського сирника.
Якщо вам сподобався рецепт святкового макового сирника, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.